ABD'de yeni hedef: Rus propagandasına karşı gerçek bilgi ajansı

ABD'de yeni hedef: Rus propagandasına karşı gerçek bilgi ajansı

ABD'de Kongre üyeleri, Rusya ve Çin 'propagandasına' karşı koyulabilmesi için yeni bir federal ajans kurulmasını önerdi.

Kongre üyesi Adam Kinzinger'in sunduğu Yabancı Propaganda ve Dezenformasyona Karşı Koyma Yasası, yabancı hükümetlerin 'dezenformasyon çabalarını' inceleyip bunların ABD'nin ulusal güvenliğine karşı tehdit oluşturması halinde önlem alacak yeni bir federal ajans kurulmasını içeriyor.

Sputnik'in haberine göre yasa metninde, Rusya ve Çin'in, ABD'nin girişimlerini 'baltalamak için dezenformasyon gibi propaganda araçları kullandığı' savunuluyor.

Kinzinger dün yaptığı bir açıklamada, "Rusya yanıltıcı haberler yaymaya devam ediyor ve böylece Ukrayna gibi ülkelerde ABD'nin çıkarlarını baltalıyor" dedi.

Ayrıca Kinzinger, "Rusya ve Çin gibi ülkelerin hibrid savaş kampanyalarına giriştiği bir dönemde, ABD'nin gerçek bilginin serbestçe dolaşmasını teşvik ederek yabancı manipülasyonlara yanıt verebilir" diye ekledi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN