AB Esad ile anlaştı, Şam'da insani yardım ofisi açıyor

AB Esad ile anlaştı, Şam'da insani yardım ofisi açıyor

Avrupa Birliği Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye'nin başkenti Şam'da insani yardım amaçlı bir ofis açma konusunda Esad rejimi ile anlaştıklarını duyurdu.

 Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Suriye'nin başkenti Şam'da insani yardım ofisi açmak üzere Esad rejimiyle anlaştıklarını bildirdi. Mogherini, AB'nin bu ofisle Suriye'deki insani yardım faaliyetlerini koordine edeceğini, rejimin de kendilerine yardımcı olacağını ifade etti.

Wall Street Journal'ın haberine göre Mogherini, AB'nin ortak bütçesinden sağlanacak insani yardımın 2.4 milyar dolar tutarında olacağını kaydetti.

'İnsani yardım ateşkesten daha kolay'

AB'nin bu hamlesi, Suriyelilere kendi ülkelerinde yardım ederek göçmen olmalarını engelleme hamlesi şeklinde yorumlandı. AB'nin, göçmen akınını durdurmak için akının baş sorumlusu olan Esad ile anlaşması dikkat çekti.

AB Temsilcisi, pazar günü İtalyan Corriere della Sera gazetesine verdiği mülakatta Şam'a ofis açma planını dile getirmiş, "insani yardım sağlamanın, ateşkes anlaşmasına varmaktan daha kolay olacağını" söylemişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN