2020 MSÜ sınavı ne zaman yapılacak? MSÜ tercih ve sınav tarihi

2020 MSÜ sınavı ne zaman yapılacak? MSÜ tercih ve sınav tarihi

Koronavirüs salgını nedeniyle ülke genelinde birçok sınav ertelendi. Bunlardan biri de Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Adayı Belirleme Sınavı (MSÜ) oldu. Peki, ÖSYM tarafından yapılan 2020 MSÜ sınavı ne yapılacak? İşte MSÜ tercih ve sınav tarihi…

Koronavirüs salgını nedeniyle ertelenip ertelenmeyeceği merak konusu olan ve ÖSYM tarafından uygulanan 2020 MSÜ sınav tarihi hakkında son dakika gelişmesi yaşandı. Birçok öğrencinin merak ettiği konu hakkında açıklama geldi. Peki, 2020 MSÜ sınavı ne yapılacak? MSÜ ile ilgili bilgiler karar.com'da…

MSÜ SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) yaptığı açıklamaya göre, Milli Savunma Üniversitesi Askeri Öğrenci Aday Belirleme Sınavı (MSÜ) 14 Haziran 2020 tarihinde düzenlenecek. Öte yandan bakanlık, daha önce belirlenen tercih işlemlerinin de değiştiğini duyurdu. Daha önce 13 Nisan-1 Mayıs tarihleri olarak belirlenen tercih işlemlerinin yapılacağı tarih daha sonra açıklanacak.

MSÜ TERCİH TARİHLERİ AÇIKLANDI MI?

Yapılan açıklamaya göre, daha önce 13 Nisan-01 Mayıs tarihleri arasında yapılacağı duyurulan MSÜ Askeri Öğrenci Aday Tercih İşlemleri ileri bir tarihe ertelenmiş olup, tercih tarihleri bilahare duyurulacaktır. Harp Okulları/Astsubay Meslek Yüksekokulu tercihleri https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden belirtilen tarihler arasında yapılacak.

KİMLER BU SINAVA GİREBİLİR?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olanlar

Harp Okullarına kadın ve erkek, Astsubay Meslek Yüksekokullarına yalnızca erkek öğrenci alınacaktır.

Harp Okulları için en fazla 20 yaşında olmak (01 Ocak 1999 ve sonrası doğumlu), Astsubay Meslek Yüksekokulları için en fazla 21 yaşında olmak. (01 Ocak 1998 ve sonrası doğumlu)

En geç, Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarının kesin kayıt işlemlerinin son tarihine kadar mezun olmak.

Harp Okulları ve Astsubay Meslek Yüksekokullarına başvuru için ÖSYM Başkanlığınca yapılan MSÜ sınavından çağrı taban puanı almış olmak.

Ailesinde ve kendisinde FETÖ ya da benzeri terör örgütleriyle iltisakı ve irtibatı bulunmamak.

Tutum ve davranışlarında yasa dışı, siyasi ya da bölücü faaliyetlerde bulunmamış ya da bu gibi faaliyetlere karışmamış olmak.

Türk Silahlı Kuvvetlerinin manevi şahsiyetine gölge düşürmemiş ve askerliğin şeref ve haysiyeti ile bağdaşmayacak fiil ve hareketlerde bulunmamış olmak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN