2019 YKS YÖK Atlas tercih robotu uygulaması 23-29 Temmuz tarihlerinde kullanılıyor. Öğrenciler, aldıkları puan ve başarı sıralamasına göre üniversite tercihlerini yapacak. Tercihler de https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresinden başarı sıralaması ve puanına göre taranıp, ona göre yapılacak. Peki 2019 YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte detaylar…
YKS sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrencileri de tercih heyecanı kapladı. TYT ve AYT puanlarına göre tercih yapacak öğrenciler, YÖK Atlas tercih robotunu https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresinden kullanarak, aldıkları puan ve başarı sıralamalarına göre tercihlerini yapacak. Peki bireysel olarak tercihlerin alınacağı 2019 YKS tercih robotu nasıl kullanılır? İşte tüm aradıklarınız…
YKS TERCİH TAKVİMİ
Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YKS) sonuçları, 17 Temmuz 2019 günü açıklanmış, öğrenciler de Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Sınavı (AYT) ve Yabancı Dil Testi (YDT) konularından aldıkları puan ve başarı sıralamalarına göre tercihlerini yapmak için kolları sıvamıştı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) 2019 YKS tercihlerinin 23-29 Temmuz tarihlerinde bireysel olarak yapacak. Tercihlerde puan ve başarı sıralamalarına göre öğrencilere yardımcı olması için YÖK Atlas uygulaması kullanılacak. YÖK Atlas uygulamasına https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresinden ulaşılacak.
YÖK ATLAS NASIL KULLANILIR?
YÖK Atlas programını kullanmak için https://yokatlas.yok.gov.tr/ adresine girdikten sonra sayafada yer alan Lisans, Ön Lisans ya da diğer seçenekleri seçin. Açılan sayfada çıkan puan türünden hangisinden tercih yapacağınızı belirleyin. Tabloda üniversite, program adı, şehir, üniversite türü, ücret burs bilgisi, öğrenim türü, kontenjan, doluluk gibi seçenekleri seçmeniz durumunda puan ve başarı sıralamanıza göre belirleyebileceğiniz üniversiteler ve bölümler sıralanacaktır.
YÖK’TEN YÖK ATLAS ÖNERİSİ
Tercih sürecinin bilimsel seviyelerde ilerlemesi adına bir dizi yeniliği hayata geçirdiklerini ifade eden Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, öğrencilerin meslek seçimlerine ilişkin karar verme sürecinde YÖK Atlas’tan yararlanmalarını önerdiklerini vurgulayarak, bu sene ikincisi yapılan YKS ve sonuçlarının açıklanmasının arkasından başlayan tercih sürecine ilişkin açıklamalarda bulundu. YKS sonucu yapılan üniversite tercihlerinin ardından geçen seneki üniversite doluluk oranlarında artış olduğuna dikkati çeken Saraç, Türkiye’nin bu sınavla ezbercilikten uzak, sayısal sözel okuryazarlık kavramı ile tanıştığını aktararak, YKS’nin önceki sınavlara karşın daha sade, yalın ve basit öğrenci dostu bir sınav olduğunu öne sürdü. Üniversite tercih sürecindeki adaylara yönelik, YÖK olarak sadece üniversite giriş sistemini belirlemediklerini, aynı anda öğrencilere tercih dönemlerinde de yardımcı olacak çalışmalar yürüttüklerini anımsatan Prof. Dr. Saraç, öğrencilerin meslek seçimlerine ilişkin karar verme sürecinde YÖK Atlas’tan yararlanmalarını önerdiklerini belirtti.