Son anda haber veren misafirlerinizi kıskandıracak pasta! Şipşak vişne soslu kedi dilli pasta tarifi

Son anda haber veren misafirlerinizi kıskandıracak pasta! Şipşak vişne soslu kedi dilli pasta tarifi

Son anda haber veren misafirlerinize ne yapacağınıza karar veremediyseniz bu tarif tam sizin için! Şipşak hazırlayabileceğiniz bu pasta ile şov yapın! Kedi dilli pasta nasıl yapılır? Işte şipşak vişne soslu kedi dilli pasta tarifi...

Kolay ama güzel görünen bir tatlı yapmak istiyorsanız hemen malzemelerinizi hazırlayın. Çok uğraşmışsınız gibi duran tatlının tarifini herkes soracak. İşte evde kolayca yapabileceğiniz şipşak vişne soslu kedi dilli pasta tarifi:

MALZEMELER

1,5 paket kedi dili bisküvi

Pastacı kreması için:

500 ml süt (2,5 su bardağı)

2 tam yumurta

130 gr şeker (2/3 su bardağı)

80 gr nişasta (3 yemek kaşığı)

80 gr tereyağ (3 yemek kaşığı dolusu)

Vanilya

1/2 paket krema

Islatmak için süt

Vişne Sosu için:

500 gr kadar vişne

1 tepeleme yemek kaşığı nişasta

Biraz su

Limon kabuğu ve dilerseniz suyu

3-4 yemek kaşığı şeker (vişnelerin ekşiliğine göre arttırıp azaltabilirsiniz)

YAPILIŞI

  • Pastacı kreması için süt, şekerin yarısı ve tereyağını bir tencereye alın, ısıtın. Ayrı bir kapta yumurta, nişasta ve kalan şekerin pürüzsüz kıvam alana kadar çırpın.
  • Kaynama noktasına gelen sütten azar azar, karışımı sürekli karıştırarak dökün. Daha sonra karışımı tekrar tencereye alarak sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişirin.
  • Ocaktan aldıktan sonra içine vanilya ekleyin ve ılıyana kadar çırpın.
  • Sonrasında üzerinin kabuk bağlamaması için üzerine değecek şekilde streç film ile sarın. Soğuması için dolaba kaldırın.
  • Beklerken sıvı kremayı çırpacağınız kabı ve mikser ucunu bir süre buzlukta bekletin. (Bu sıvı kremanın kolayca katı kıvam alabilmesine yardım edecek)
  • Soğuyan pastacı kreması ve çırpılmış katı haldeki kremayı birleştirin ve iyice çırpın.
  • Vişne sos için vişneleri bir sos tenceresine alın, üzerine şekeri ekleyip biraz kaynatın. Ayrı bir kasede nişasta ve biraz suyu açıp vişnelere ekleyerek kıvam almasını sağlayın. Göz göz olunca biraz limon suyu ekleyip ocaktan alın. Ilındıktan sonra içerisine limon kabuğu rendeleyin.
  • Kedidilini süt ile ıslatıp borcama dizin. Üzerine hazırladığınız pastacı kremasını ve vişne sosunu ekleyin. Tekrar kedidili ile kaplayın.
  • Pastayı dolapta dinlendirin ve servis yapın.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN