Danışman lobisi kaybetti

Cumhuriyet Halk Partisi delegeleri genel başkanlarını demokratik bir şekilde değiştirdiler. Öncelikle bu değişimin şeklini ve sonucunu eleştiren tüm diğer partiler için örnek olmalıdır. Her ne olursa olsun kendi içinde demokrasinin işlediği, genel başkanın kurultay kaybettiği siyasi partiler görmek ülke demokrasisi açısından da sevindiricidir. Aslında seçim başarısızlığı yaşayan tüm partilerden parti içi demokrasilerini işletmelerini beklerdim. İyi Parti'de bir değişim ateşi yanmalı mıydı? Bence evet... Ama olmadı... Her neyse, kurultay bitti, genel başkan değişti.

Kurultaydan sonra gerekmedikçe Kemal Kılıçdaroğlu hakkında yazı yazma düşüncem yoktu. Ancak Pazartesi günü paylaşılan bir video benim bu yazıyı yazmama neden oldu. Videoda ilk turu geride kapatan Kemal Kılıçdaroğlu'nun karşısında bir kalabalık görünüyor. Odada parti sözcüsü Faik Öztrak'ı ve parti içinde etkili olan bazı isimleri görüyoruz. Gazeteci ağabeyim İsmail Saymaz'ın iddiasına göre orada Özgür Özel ve ekibi de var... Kemal Kılıçdaroğlu'nun çekilmeyi düşünüyor...

Genel Başkanın bu isteğine karşılık karşısında beyaz saçlı, beyaz sakallı bir adam var: İmambakır Üküş... Bağıra çağıra konuşuyor, emirler veriyor. "İzin vermiyoruz, çekilemezsiniz" diyor. Kemal Bey de köşede bu olup biteni izliyor. 100 yıllık partinin geldiği hale bak. Kim olduğu belli olmayan sözde danışmanlar mı yönetiyor bu partiyi diye sormak istiyorum. Kimdir bu İmambakır Üküş? Bir Genel Başkan ile nasıl böyle bir üslupla konuşabilir? Ayrıca Kemal Bey de kendine gel, kararım kesin uzatmayın diyemiyorsa liderlik vasfı tartışılmaz mı? Elbette tartışılır.
Özgür Özel'in kazanması CHP'de bu tanınmamış danışmanlar lobisinin de kaybetmesi açısından umut verici oldu.

DİLAN POLAT DAVASI

Dilan - Engin Polat çiftinin tutuklanmasına kadar giden olaylar zincirini hepimiz istemesek de öğrenmek zorunda kaldık. 3, 4 sene içinde geçirdikleri değişim ve zenginliğin sadece sosyal medyadan ve girişimci zekalarından olmadığı kesindi, biliyorduk ama alışmıştık böyle tiplere.
25 yaşına gelmeden altına lüks jip çekenleri göre göre kanıtsadık. Görgüsüzlükleri olmasa belki de asla yakalanmayacaklardı. Ama bu buzdağının görünen yüzü sadece. Bunca yıldır yaptıkları her hamlede devlet kademelerinde temas ettikleri insanlar da incelenmeli. Bu işleri görmezlikten gelen ya da bu işlere yol veren devlet yetkilileri cezalandırılmazsa yarın öbür gün başka isimler gelir, düzen devam eder.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum