Telefonlarınıza dikkat edin! NASA uyardı: Güneş tutulması telefonlara zarar verebilir

Telefonlarınıza dikkat edin! NASA uyardı: Güneş tutulması telefonlara zarar verebilir

Yaklaşan Güneş tutulması sebebiyle NASA'dan uyarı geldi! Telefonunuza dikkat edin! Milyonlarca cep telefonu kullanıcısını etkileyecek...

Kuzey Amerika'nın önümüzdeki günlerde gözlemleyeceği yeni bir Güneş tutulması, NASA'yı harekete geçirdi. Uzay ajansı, halkı Güneş'i doğrudan gözlemlerken ve telefon kameralarını kullanırken dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

CEP TELEFONUYLA GÜNEŞ TUTULMASINI FOTOĞRAFLAMAK SAKINCALI

How to photograph a solar eclipse with a smartphone 2024 | Space

NASA fotoğrafçısı Bill Ingalls'a göre, telefonu korumadan Güneş tutulmasını fotoğraflamak cihaza zarar verebilir. Telefon sensörleri, güneşin yoğun ışığından etkilenebilir ve zarar görebilir. Bu nedenle, NASA, Güneş tutulması sırasında özel olarak tasarlanmış güneş filtrelerinin kullanılmasını öneriyor.

Ancak, Güneş tutulması için kullanılan güneş gözlüklerini telefon kamerasının önüne koymak yeterli koruma sağlamaz. NASA'nın açıklamasına göre, telefon sensörleri doğrudan Güneş'e maruz kalırsa diğer görüntü sensörleri gibi zarar görebilir. Bu durum özellikle telefonlarda büyüteçli lensler kullanıldığında geçerlidir.

Güneş ışınlarından kaynaklanan sıcaklık, telefon kameralarının aşırı ısınmasına ve iç yapılarının zarar görmesine neden olabilir. Bu yüzden NASA, tam tutulmayı kaydetmek isteyen kullanıcıları, özel filtreleri satın almaları konusunda uyarıyor.

8 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan Güneş tutulması, Meksika, Amerika Birleşik Devletleri'nin doğu bölgeleri ve Kanada'dan gözlemlenebilecek. Ancak, ülkemizde canlı olarak izlenemeyecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN