Telefondaki kabus yeniden hortladı: İntihar eden gencin telefonundan çıktı! 300 çocuğun ölümüne neden olmuştu

Telefondaki kabus yeniden hortladı: İntihar eden gencin telefonundan çıktı! 300 çocuğun ölümüne neden olmuştu

Telefondaki kabus yeniden kendini gösterdi! İntihar eden bir gencin telefonundan çıktı! Daha öncesinde 300 çocuğun ölümüne neden olmuştu...

Mavi Balina, bir dönem peş peşe yaşanan çocuk intiharlarıyla dünya çapında infial yaratmış tehlikeli bir internet oyunu. Rusya kökenli bu oyun, ilk kez 2015 yılında Rina Palenkova'nın intiharıyla gündeme gelmiş ve sonrasında yaklaşık 300 çocuğun ölümüne neden olduğu iddia edilmişti. Oyun, katılımcılarına 50 gün boyunca giderek zorlaşan ve sonunda intihar etmelerini emreden görevler veriyor.

Pendik'te yaşanan son olayda, 22 yaşındaki Fatih Çakmak'ın 10 katlı bir binanın dokuzuncu katından atlayarak yaşamına son vermesi, bu oyunun hala aktif olabileceği endişelerini beraberinde getirdi. Olayın ardından yapılan incelemelerde, Çakmak'ın telefonunda Mavi Balina oyununun yüklü olduğu ortaya çıktı. Ayrıca, genç bireyin psikolojik tedavi amaçlı ilaçlar kullandığı bilgisine de ulaşıldı.

UYARILAR VE ÖNLEMLER

Mavi Balina ile mücadelede Google ile iş birliği - Son Dakika Haberleri İnternet

Bu trajik olay, aileleri ve yetkilileri bir kez daha harekete geçmeye ve çocukların internet kullanımı konusunda daha dikkatli olmaya çağırıyor. Uzmanlar, özellikle çocukların ve gençlerin internet üzerindeki etkinliklerini düzenli olarak kontrol etmenin, bu tür tehlikelere karşı korunmada kritik önem taşıdığını vurguluyorlar. Mavi Balina gibi oyunlar, genellikle gizli linklerle ve sosyal medya üzerinden yayılarak gençleri hedef alıyor.

TOPLUMSAL FARKINDALIK YARATILMALI

DİJİTAL DÖNÜŞÜMÜN ÖNÜNDEKİ ENGELLER | RDC Partner

Bu tür oyunların varlığı ve etkileri, toplumda geniş çaplı bir farkındalık yaratılmasını gerektiriyor. Aileler, eğitimciler ve toplum liderleri, çocukları ve gençleri çevrimiçi tehditler konusunda bilgilendirmeli ve onları koruyacak stratejiler geliştirmelidir. Özellikle dijital ortamda gençlerin maruz kaldığı risklerin azaltılması adına eğitim programları ve kampanyalar önem taşıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN