Bilim kurgu filminden değil gerçek! Robot köpek Thermonator satışta: 10 metreye kadar ateş püskürtebiliyor

Bilim kurgu filminden değil gerçek! Robot köpek Thermonator satışta: 10 metreye kadar ateş püskürtebiliyor

Robot köpek Thermonator’u görenler film sahnesi sanıyor ama bu gördükleriniz gerçek. Satışa çıkarılan bu teknoloji harikası 10 metreye kadar ateş püskürtebiliyor. Resmen teknolojik bir ejderha. İşte konuya ilişkin detaylar…

Teknolojik gelişmelerin oldukça yaygın ve hızlı olduğu son zamanlarda insanların hayatlarına yavaş yavaş girmeye başlayan robotların sayısı da artıyor. Özellikle de yapay zeka alanındaki değişim ve dönüşümler bu süreci hızlandırırken robotların insanların işlerini ellerinden alabileceği konusu uzun zamandır tartışılıyor. Bu kapsamda geliştirilen bir robot köpek teknolojik gelişmenin sadece insanları değil başka alanları da etkileyebileceğini gösteriyor.

yeni-proje-5-001.jpg

ALEV MAKİNASI TAŞIYAN İLK ROBOT

WebTekno’da yer alan habere göre, Ohio merkezli Throwflame adlı girişim tarafından geliştirilen Thermonator adlı robot köpek, sırtında taşıdığı alev silahı ile olaylara müdahale edebiliyor. Tanıtıldığı günden beri "Alev makinesi taşıyan ilk robot köpek" olarak nitelendirilen Thermonator'un sırtında bir ARC alev püskürtücü bulunuyor.

Robotun sırtında bulunan silahta benzin ya da napalm kullanılıyor. Robotun bataryası bir saatlik kullanım imkanı sunarken 10 metreye kadar ateş püskürtebiliyor. Ayrıca Wi-Fi ve bluetooth ile de bir akıllı telefondan kontrol edilebiliyor.

yeni-proje-6-001.jpg

HARİTA ÇIKARIYOR, ENGELLERDEN KAÇIYOR

Söz konusu bu robot yalnızca ateş püskürtmeyle kalmayıp çevresinin haritasını çıkarıyor ve engellerden kaçınmak için LIDAR sensörleri kullanıyor. Thermonator'un temelinde ise Unitree Go2 robot köpek bulunuyor ve bu köpeğin temel versiyonu 1600 dolara satılıyor.

Robotu üreten firma, bu robotun kullanım amaçları arasında "vahşi yaşam kontrol ve engelleme", "ziraî yönetim", "ekolojik koruma", "kar ve buz çözme", "eğlence ve görsel efekt" gibi amaçlar sunuyor. Lakin tüm bunların yanı sıra robot sık sık gerçek dünya senaryolarında bir şeyleri ateşe vermek için kullanılabilecek.

yeni-proje-7.jpg

FİYATI BELLİ OLDU

Son dönemde sıklıkla kullanılmaya başlayan robot köpekler özellikle polis kuvvetleri ve güvenlik firmalarında görülmeye başlandı. İlerleyen dönemde de daha sık görüleceği düşünülüyor. Şuan için bu robot köpeklerin 9.420 dolardan satılacağı öğrenildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN