Android 15'in en vurucu özelliği ortaya çıktı! NfcCharging herkesi cezbedecek

Android 15'in en vurucu özelliği ortaya çıktı! NfcCharging herkesi cezbedecek

Android kullanıcılarının heyecanla beklediği Android 15'in yeni açıklanan özelliği birçok kullanıcıyı cezbedecek. NfcCharging özelliği ile gelecek olan olan Android 15 beklentileri karşılamaya hazırlanıyor. NfcCharging nedir? İşte NfcCharging özellikleri...

Geçtiğimiz yıl Android 14'ü kullanıma sunan Google, bu yılın heyecan verici yeniliği olan Android 15'i tanıtmaya hazırlanıyor. Son gelişmelere göre, Android 15'in beta sürümünde keşfedilen "NfcCharging" adlı yeni özellik, kablosuz şarjı NFC teknolojisiyle birleştirerek kullanıcıların beğenisine sunulacak. Bu yenilik, temassız ödemelerde ve dosya paylaşımlarında kullanılan NFC'nin gücünü, artık telefonları kablosuz olarak şarj etme imkanıyla birleştiriyor.

NFCCHARGING NEDİR?

resim-2024-04-18-234423674.png

Android 15'in beta sürümünde ortaya çıkan "NfcCharging" özelliği, NFC teknolojisini kullanarak telefonların kablosuz olarak şarj edilmesine olanak tanıyacak. Bu özellik, temassız ödemeler ve dosya paylaşımlarında kullanılan NFC'nin gücünü, telefonların kablosuz şarj edilmesi için de kullanacak. Ancak, bu özellikle ilgili dikkat çeken bir nokta var: NFC ile şarj edilen cihazlar için güç kapasitesi sınırlı olacak. Şu an için planlanan güç seviyesi, yalnızca 1W olacak. Bu, özellikle büyük bataryalı telefonların tam şarj olması için uzun bir süre gerektirebilir. Örneğin, 5.000 mAh kapasiteli bir bataryanın tamamen şarj olması yaklaşık beş saat sürebilir. Dolayısıyla, bu özellik özellikle daha küçük bataryalı cihazlar için daha uygun görünüyor, örneğin kulaklık veya akıllı saat gibi.

Ancak, bu özellik, daha yüksek hızlarda şarj imkanı sunabilirse, Qi kablosuz şarj standartının yerini alabilir. Bu durum, akıllı telefon üreticilerini bu yeniliğe adapte olmaya teşvik edebilir. Ancak, bu özellikle ilgili bir diğer belirsizlik, Android 15 işletim sistemine sahip tüm telefonlarda kullanılacak mı, yoksa üreticilerin NFC donanımında özel bir düzenleme yapması gerekip gerekmediği konusunda. Bu konuda daha fazla bilgiye ihtiyaç duyuluyor.

ANDROID 15 NE ZAMAN KULLANIMA SUNULACAK?

Android 15'in beta testlerinin temmuz ayında sona ermesiyle, yeni işletim sistemi ağustos ve ekim ayları arasında yayınlanması bekleniyor. İlk olarak Google'ın kendi akıllı telefon modelleri için sunulacak olan Android 15, daha sonra diğer üreticiler tarafından dağıtıma başlanacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN