1 milyon insan artık Mars'ta yaşayacak! Elon Musk'ın çılgın projesi: Mars'ta kolonileşme başlıyor

1 milyon insan artık Mars'ta yaşayacak! Elon Musk'ın çılgın projesi: Mars'ta kolonileşme başlıyor

1 milyon insan bundan böyle Mars'ta yaşayacak! SpaceX CEO'su Elon Musk'ın çılgın projesi! Mars'ta kolonileşme başlıyor! İşte ayrıntılar...

Elon Musk, çağımızın en dikkat çekici figürlerinden biri olarak adını sık sık duyuruyor. Geçtiğimiz günlerde düzenlenen bir etkinlikte, uzay ve Mars ile ilgili iddialı planlarını paylaştı. SpaceX'in ev sahipliğinde gerçekleşen etkinlikte, Musk, insanlık için yeni bir yaşam alanı olabilecek Mars'ı hayal ettiğini dile getirdi.

MARS'A EN AZ 1 MİLYON İNSAN YERLEŞTİRİLECEK

Elon Musk says Starship will fly in a matter of months

Musk'ın vizyonu, en az 1 milyon insanı Mars'a yerleştirmek ve gezegeni yaşanabilir bir yer haline getirmek üzerine odaklanıyor. Ancak bu hedefin gerçekleşmesi kolay olmayacak. Mars'ın kolonileştirilmesi için 20 yıl gibi bir sürenin gerekeceği tahmin ediliyor. Bunun için gerekli olan malzemelerin ve insanların Mars'a taşınması ise SpaceX'in geliştirdiği Starship 3 uzay aracıyla gerçekleştirilecek.

Starship 3, önceki modellere göre daha maliyetli olmasına rağmen, bazı parçaları Mars yüzeyinde kaynak olarak kullanılabilecek şekilde tasarlanmış durumda. Musk, Mars'a giden insanların birçoğunun Dünya'ya dönme isteğinin olmayabileceğini belirtirken, bu iddialı açıklamalarıyla dikkatleri üzerine çekti.

SpaceX'in planlarına göre, Mars'a yapılan seyahatler zamanla daha ekonomik hale gelecek ve her iki yılda bir düzenlenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN