Bursa'da kaçak define faciası: Üç kişi hayatını kaybetti

Bursa’nın İznik ilçesinde gerçekleştirdikleri kaçak define kazısı esnasında, mağaraya yerleştirdikleri jeneratörün gazından zehirlenen üç kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden iki kişinin baba-oğul olduğu öğrenildi.

Bursa'nın İznik ilçesi Gürmüzlü Mahallesi'nde kaçak define kazısı yapan üç kişi, jeneratörden sızan gaz nedeniyle yaşamını yitirdi. Olay, bölgeye giden jandarma ekipleri tarafından tespit edildi.

9076658.jpg

MAĞARA GİRİŞİNDE ÖLÜ BULUNDULAR

Gürmüzlü Mahallesi Karadere Mevkii'nde gerçekleşen olayda, uzun süredir definecilerin hedefinde olan bir mağarada kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaşıldı. İhbar üzerine harekete geçen jandarma ve 112 ekipleri, mağaranın girişinde bir definecinin cansız bedenine ulaştı. Ardından, mağaranın içerisinde bulunan diğer iki definecinin kurtarılması için AFAD ekiplerine de çağrı yapıldı.

9076659.jpg

Definecilerin cansız bedenlerine ulaşılmasında önemli bir rol oynayan arama kurtarma köpekleri Damga ve Meftun'un da olay yerine sevk edildiği belirtildi. Ancak, mağarada yapılan aramalar sonucunda üç definecinin de hayatını kaybettiği tespit edildi.

9076750.jpg

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Cumhuriyet Savcılığı'nın konuyla ilgili olarak başlattığı soruşturma devam ederken, definecilerin cansız bedenlerinin mağaradan çıkarılarak otopsi için morga gönderileceği açıklandı. Jandarma ekipleri ise olayla ilgili olarak başka kişilerin olup olmadığını detaylı bir şekilde araştırmaya devam ediyor.

9076751.jpg

Gürmüzlü Mahalle Muhtarı Zeynel Çetin, yaşanan olayla ilgili olarak, "Şahıslara akşamdan beri ulaşılamayınca olay ortaya çıkıyor. Doğum yeri bu köy olan ancak Gölcük’te oturan kişiden haber alınamamış. Daha önceden de bu işleri yaptığı tahmin edilen kişilere ulaşılamayınca bu durum tespit edildi. Jandarma ve savcılığımız olayı soruşturuyor" şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN