Şehir geceyi ayakta geçirdi: Bartın sular altında...

Aşırı yağışların etkisi altında kalan Bartın'da Bartın Irmağı gece saatlerinde 20 metre genişledi. Taşan ırmak birçok ev ve iş yerinin sular altında kalmasına sebep oldu. Vatandaşlar geceyi ayakta geçirirken sabah saatlerinde bölgeden çekilen sular havadan görüntülendi.

Karadeniz son birkaç gündür aşırı yağışların yarattığı yıkımla mücadele ediyor. Can kayıplarının olduğu sel felaketinin izleri silinmeye çalışılırken Meteoroloji, Karadeniz Bölgesi'nde 13 il için turuncu kod verdi. Uyarıda Doğu Karadeniz'de yağışların kuvvetli olacağı belirtildi.

Öte yandan aşırı yağışlardan etkilenen illerin başında gelen Bartın'da geceyi ayakta geçirdi. Şehirde dün sabah başlayıp, etkili olan sağanak nedeniyle Bartın Irmağı, gece saatlerinde 20 metre genişledi. Kent merkezinden geçip, Karadeniz'e dökülen ırmağın Kozcağız ve Ulus çaylarının kolları da taştı.

SEL SULARI SABAH ÇEKİLDİ

Birçok ev ve iş yerinin alt katlarını su bastı. Yalı bölgesi olarak bilinen bölgede, sabah saatlerinden itibaren sel suları çekilmeye başladı. Belediye ve Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, bölgede çalışma başlattı. Bölge, havadan da görüntülendi.