Rize ve Artvin karla kaplandı: 50 köye ulaşım yok

Rize ve Artvin karla kaplandı: 50 köye ulaşım yok

Rize ve Artvin'in yüksek kesimleri beyaz örtüyle kaplandı. Etkili kar sonucu Çamlıhemşin'de 8, İkizdere'de 23 olmak üzere toplam 31 köye ulaşım sağlanamıyor. Artvin'de ise Şavşat'ta 13, Borçka'da 6 olmak üzere 19 köyün yolu kar sebebiyle ulaşıma kapandı. Ekipler ulaşımı kapanan köyler için harekete geçti.

Karadeniz'in en soğuk illeri olarak bilinen Rize ve Artvin karla kaplandı. Toplam 50 köy kar nedeniyle ulaşıma kapandı.

Rize'nin Ayder Yaylası'nda kar yağışının ardından tuzlama çalışması gerçekleştiriliyor. Artvin'de İl Özel İdaresi ekipleri, Şavşat ilçesindeki, Karayolları ekipleri de Borçka Camili Havzası'ndaki köy yollarının açılması için çalışmalarını sürdürüyor.

yeni-proje-3-003.jpg

Karayolları ekipleri, Şavşat-Ardahan kara yolu güzergahındaki Sahara Geçidi'nde kar ve buzlanma nedeniyle trafikte aksama yaşanmaması için aralıklarla tuzlama ve kar küreme çalışması yapıyor.

yeni-proje-5.jpg

KAR KALINLIĞI 40 SANTİMETREYE ULAŞTI

Öte yandan, Atabarı Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 40 santimetreye ulaşırken, kentin önemli turizm merkezlerinden Kafkasör Yaylası ile Borçka ve Şavşat'taki Karagöller de beyaz örtüyle kaplandı.

yeni-proje-6-002.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN