Orası Türkiye'nin gizli incisi! Deniz kokan, sevda kokan şehre ziyaretçi akını: Keşfedilecek çok yeri var

Orası Türkiye'nin gizli incisi! Deniz kokan, sevda kokan şehre ziyaretçi akını: Keşfedilecek çok yeri var

Doğal güzelliklerle dolu Türkiye'de, keşfedilmeyi bekleyen birçok yer bulunuyor. Onlardan biri de Karadeniz'de yer alan o bölge. Küçük ve kendi halinde şirin bir sahil kasabasını andıran o yer, tatilcilerin odak noktası oluyor.

Karadeniz'in göz bebeği o kent, doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı turistlerden yoğun ilgi görüyor. Temiz havası, manzaraları ve tarihi dokularıyla dikkat çeken yer, ziyaretçilerine ölümsüz anılar biriktirme fırsatı sunuyor.

Bütün güzelliklerini özellikle yaz mevsiminde gün yüzüne çıkartan Amasra, temiz havası ve deniziyle adeta okyanus etkisi yaratıyor. Kalabalık şehirlerin koşturması ve kirli havasından sıkılanlar için vazgeçilmez bir yer olan bu kente, Ankara ve İstanbul gibi illerden ulaşım da oldukça kolay.

Övgülere layık olan bu şehir misafirleri için görkemli manzaralar sunduğu gibi aynı zamanda birçok tarihi dokuyu görme imkanı da tanıyor. İşte, Amasra'ya yolu düşenlerin mutlaka görmesi gereken o yerler:

BOZTEPE

boztepe.jpg

Amasra, Fatih Sultan Mehmet Han'ın "Lala Lala Çeşmi-Cihan Buramı" dediği ve gözbebeği olarak tanımladığı, Karadeniz'in görkemli ilçelerinden birisi. Boztepe Adası ise, kentte muhakkak gidilip görülmesi gereken rüya gibi manzaralara şahitlik edilecek bir yerdir.

AĞLAYAN AĞAÇ

aglayan.jpg

Ağlayan ağaç, kentin doğal güzelliğinin simgesidir. Boztepe Adası'na çıkarken yol kenarında kalan bu ağaç, deniz ile havadaki rutubetten aldığı nemi bünyesi kaldıramadığında, çiseleme yöntemi ile yapraklarını bırakmaktadır. Bundan dolayı da halk arasında ağlayan ağaç olarak bilinmektedir.

KEMERE KÖPRÜSÜ

kemere-koprusu.jpg

Roma İmparatorluğu döneminde inşa edilen köprü, Amasra Kalesi'nden başlayarak deniz kıyısına kadar uzanmaktadır. Tarihi köprü şuan yürüyüş yolu ve turistlerin fotoğraf çekme alanı olarak kullanılmaktadır.

BARIŞ AKARSU PARKI

yeni-proje-44.jpg

Amasra sahilde bulunan park, ünlü Türk Rock sanatçısı Barış Akarsu'nun anısına yapılmıştır. Aslen Amasra'lı olan sanatçı genç yaşta hayatını kaybedince, kentte onu ölümsüzleştirmek amaçlanmıştır.

ÇEKİCİLER ÇARŞISI

carsi.jpg

Çekiciler Çarşısı, kentin en işlek caddesidir. Tarihi evleri ve dar sokaklarında esnaflar yöresel ürünlerle turistleri karşılamaktadır. Çarşıda, yerel el sanatları ile hediyelik eşya satışı yapan dükkanlar, çeşitli kafe ve restoranlar bulunmaktadır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN