O tarihte pazara boşuna gitmeyin! Pazarcılar o ilde tezgah açmayacak: Pazarcılar önceden duyurdu...

O tarihte pazara boşuna gitmeyin! Pazarcılar o ilde tezgah açmayacak: Pazarcılar önceden duyurdu...

Asrın felaketi olarak bilinen 6 Şubat 2023'te Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen deprem başta Hatay , Malatya ve Adıyaman olmak üzere birçok ilde yıkıcı etkiler bırakmıştı. Adıyamanlı pazarcılar 6 Şubat günü felaketin 1. yılında tezgah açmayacaklarını açıkladılar.

Yüzyılın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli olarak meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki 6 Şubat depreminin önümüzdeki günlerde 1. yıllı doluyor. 11 ili etkileyen depremde çok sayıda kişi hayatını kaybetmiş ve binlerce kişi de yaralanmıştı.

pazarci.jpg

Adıyaman'da depremi ağır hasarla atlatmış ve çok sayıda kişi vefat etmişti. Adıyaman'da bulunan ve haftanın her bir günü farklı mahallede tezgah açan pazarcı esnafı, 6 Şubat nedeniyle Pazar tezgahını kurmayacağını açıkladı.

esnaf.jpg

6 Şubat tarihinde Sümerevler Mahallesi’nde kurulacak olan pazarın kurulmayacağını belirten Adıyaman Semt Pazarcılarını Koruma ve Yaşatma Derneği Başkanı Kadir Menteş, “Yüzyılın felaketi olan 6 Şubat depremlerinden en fazla etkilenen iller arasında Adıyaman yer alıyor. Binlerce canımız bu depremde hayatını kaybetti. 6 Şubat’ı unutmamak ve onun yasını tutmak için bu tarihte pazarcı esnafı tezgahını açmayacak. Pazar tezgahı kurulmayacak. Vatandaşlarımızın bizi anlayışla karşılayacağın umuyoruz” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN