O ilin taşı toprağı kurudu! Kayıkla geçtiği yer asfalt oldu... Ne balık ne su kaldı

O ilin taşı toprağı kurudu! Kayıkla geçtiği yer asfalt oldu... Ne balık ne su kaldı

Van'ın Erciş ilçesinde yaşayan İsmail Zorlu, seneler önce teknesi ile balık tuttuğu gölde suların çekildiği ve kupkuru kaldığı yeri hayretle izlediğini belirtti. Hayatını uzun süre baba mesleği olan balıkçılıkla geçirdiğini söyleyen Zorlu, suların çekilmesinin ardından mecburiyetten devlet kurumuna girdiğini aktarırken, kuraklıktan duyduğu üzüntüyü de anlattı.

Van Erciş'te yaşayan İsmail Zorlu, Van Gölü'nde yıllarca teknesiyle gezerek balıkçılık yaptı. Şimdilerde suların tamamen çekildiği göle gelen Zorlu, balık tuttuğu yerleri yürüyerek gezdi.

Baba mesleği olan balıkçılığa çocuk yaşta başlayan Zorlu, balıkların neslinin azalması ve Van Gölü'nün suyunun çekilmesinin ardından balıkçılığı bırakarak devlet kurumunda işe girdi.

Aradan geçen onca yılın ardından gezme amacıyla tekneyle balık tuttuğu göle gelen Zorlu, gördüğü manzara karşısında hayrete düştü.

haber-12-ic1.jpg

GÖL DEĞİL SANKİ TARLA

Kuraklıktan dolayı suların çekildiği Van Gölü'nde mikrobiyalitler de ortaya çıktı. Mikrobiyalitlerin olduğu yerde yıllar önce teknesiyle balık tuttuğunu anlatan Zorlu, şunları söyledi:

“Şuan gezdiğimiz alanda yıllar önce tekneyle gelip balık tutuyorduk. Suların çekilmesiyle buralar bir tarlayı andırıyor artık. Şuan Van Gölü’nün yüz ölçümünün de değiştiğine şahit oluyoruz”

haber-12-3.jpg

"SUYUN ÇEKİLMESİ 1 KİLOMETREYİ GEÇMİŞ"

Eskiden balık tuttuğu bölgeyi görünce duygulanan ve mikrobiyalitleri inceleyerek alanı gezen Zorlu, “Çelebibağı Mahallesi sakinlerindenim. Şu anda gördüğümüz alan eskiden balık çekilen bir bölgeydi. Kayıklar buraya yanaşır balıklar karşı taraftan yüklenirdi. Şu anda mikrobiyaliklerin oluştuğu bölge kayıkla geçilen bir bölgeydi. Şimdi ise kuşların beslenme alanı olmuş. Suyun çekilmesi de yaklaşık 1 kilometreyi geçmiş durumda. Eskiden şuan bulunduğumuz alanda kayıkla geziyorduk, şimdi ise gözümüzün görebileceği kadar ileriye gitmiştir. Suyun çekilmesiyle mikrobiyolitler de gün yüzüne çıkmış oldu.” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN