'Küçük balıklar yakalanırsa ileride balık yiyemeyiz'

Marmara, Ege ve Karadeniz'de balık avı yasağının kalkması, tezgahlardaki ilk balıkların yerini almasıyla birlikte fiyatları düşürdü. Önceden 500 liraya satılan uskumru ve 300 liraya satılan sardalya, yasağın kalkmasıyla birlikte 100 liradan satılmaya başlandı. Vatandaş ise balık çeşidinin az olduğunu söyleyerek küçük balıkların tutulmaması gerektiğini ifade etti.

Türkiye genelinde Nisan ayında başlayarak, Eylül ayına kadar süren balık avı yasağının 1 Eylül itibariyle kaldırılmasıyla birlikte, tezgahlara gelen balıkların fiyatları düşürdüğü görüldü. Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesinde kurulan semt pazarında da satışı yapılan balıklar, yasakların olduğu dönemdeki fiyatlarından üç kat aşağıya satılmaya başlandı.

KÜÇÜK BALIKLAR TUTULMAZSA İYİ OLUR

Kentte yıllardır balıkçılık yapan Ali Akkurt, balık avcılığında balıkların erişkinliğe ulaşmadan tutulmaması gerektiğine dikkat çekerek "İstavritler çok küçük olduğu için tezgahımıza getirmedik. Küçük balıklar tutulmazsa iyi olur. Sardalya var, uskumru var. Fiyatlar şuan normal. Bir hafta evvel sardalyanın kilosu 300 liraydı. Şimdi 100 lira yani. Uskumru balığı 500 liraydı, şimdi 100 lira. Fiyatlar böyle kalır" şeklinde konuştu.

"ÖNÜMÜZDEKİ YILLARDA BALIK YİYEMEYİZ"

Alışveriş yapmaya gelen Fahri Bey ise, "Sezonun açılmasından mutluyuz ama çeşitlerin çoğalması daha da iyi olur. Şu an çeşitler pek bol değil, kısıtlı. Çeşitler çoğalırsa, fiyatlar gayet makul. İnşallah önümüzdeki günlerde çeşitler çoğalır. İstavrit ve hamsinin boyutlar çok küçük. Bunun Sahil Güvenlik tarafından özellikle denetlenmesi ve küçük balıkları tutanlara büyük yaptırımlar uygulanması gerekmekte. Eğer bu yapılmazsa önümüzdeki yıllarda balık yiyemeyiz" diye ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN