Giresun Belediyesi, millet bahçesi yapımına 99.9 milyon TL ödeyecek

Giresun Belediyesi, millet bahçesi yapımına 99.9 milyon TL ödeyecek

Giresun'da 2021 yılında millet bahçesi yapım işi ihalesini 28,4 milyon TL'ye alan firma, artan maliyetler nedeniyle işi yarım bıraktı. Bu kez 99,9 milyon TL'ye yeniden ihale edilen millet bahçesinin maliyeti 4 kat arttı.

AK Partili Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu'nun 2019 yerel seçimler öncesi açıkladığı vaatler arasında yer alan ve Atatürk Stadyumu'nun yerine yapılacak millet bahçesi projesi ikinci kez ihale edildi.

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından yapılan ilk ihaleyi 28 milyon 420 bin TL'ye alan firmanın stadyumu yıktıktan sonra işi yarıda bırakması üzerine yeni yapılan ihalede, millet bahçesinin maliyeti yaklaşık 4 kat artarak 99 milyon 969 bin TL'ye çıktı.

giresun-millet-bahcesi-maliyeti-ne-kadar.jpg

HURDA MALZEMELERİ ALIP ORTADAN KAYBOLDU İDDİASI

Atatürk Stadyumu'nun yıkılıp yerine millet bahçesi yapılması için TOKİ ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arasında yapım sözleşmesinin imzalanmasının ardından 2021 Temmuz ayında yapılan ihaleyi, 28 milyon 420 bin TL'ye Olgun Gür İnşaat ve Öz Arel Elektrik İnşaat adlı iş ortaklığı kazandı.

Yeri teslim alan firma, stadyumu yıkmaya başladı. Ancak, ihaleye göre 24 bin 160 metrekarelik alana yapılacağı belirtilen 28 Kasım 2022 tarihinde teslim edilmesi planlanan millet bahçesinin inşasına, şirketin işi yarım bırakması nedeniyle hiç başlanamadı.

Yaklaşık bir yıldır boş kalan alanda hiçbir işlem yapmayan firmanın, stadyumdan çıkan hurda malzemeleri de aldığı iddia edildi. Aynı firma, Adana Millet Bahçesi ihalesini de 43 milyon TL'ye alıp, stadyumu yıktıktan sonra yarım bırakmıştı.

giresun-millet-bahcesi-ne-zaman-acilacak.jpg

MALİYETİ 4 KAT ARTTI

Yaşananlar üzerine Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, belediyenin internet sitesi üzerinden açıklama yaptı. Yüklenici firmadan kaynaklanan sorun nedeniyle millet bahçesinin inşaatının yarım kaldığını belirten Şenlikoğlu, firmayla imzalanan sözleşmenin iptal edildiğini ve yasal sürecin tamamlanmasının ardından projenin yeniden ihale edileceğini dile getirdi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, sözü edilen ihale ise geçen günlerde yapıldı. Yaklaşık maliyeti 117 milyon 828 bin 343 TL olarak belirlenen millet bahçesi ihalesini, Özkoç Limited adlı şirket 99 milyon 969 bin 969 TL vererek kazandı. Böylece millet bahçesinin maliyeti yaklaşık 4 kat artmış oldu.

giresun-millet-bahcesi-maliyeti.jpg

HÜKÜMET KONAĞI İNŞAATLARINA 1 MİLYAR TL HARCANDI

Geçen ay da Erzincan'ın İliç ilçesine yapılacak hükümet konağı için 44,8 milyon TL ödeneceği kamuoyu gündemini meşgul etmişti.

Bu yıl inşasına başlanan ya da tamamlanan 23 hükümet konağının toplam maliyeti 1 milyar 71 milyon TL'yi buldu.

Maliyeti itibarıyla öne çıkan bazı hükümet konakları şöyle:

  • İstanbul Şile Hükümet Konağı: 149 milyon 330 bin TL
  • Antalya Serik Hükümet Konağı: 127 milyon 270 bin TL
  • İzmir Tire Hükümet Konağı: 59 milyon 873 bin TL
  • Trabzon Sürmene Hükümet Konağı: 47 milyon 280 bin TL
  • Siirt Şirvan Hükümet Konağı: 45 milyon 649 bin TL
  • Sivas Hükümet Konağı: 35 milyon 900 bin TL

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN