Ekmekte gramaj düştü fiyat arttı

Ekmekte gramaj düştü fiyat arttı

Girdi maliyetlerinin artmasıyla beraber ekmekte gramaj düşerken, fiyat arttı. Rize ve Sinop’ta ekmeğe zam yapıldı. Rize’de 5 liradan satılan 250 gram ekmeğin gramı 240’a düşürülürken, fiyatı 6 liraya çıkarıldı. Sinop’ta da 220 gram olarak 4 TL’den satılan somon ekmeğin gramajı 210’a düşürülürken, fiyatı 5 TL’ye yükseltildi.

Dünyanın en yüksek gıda enflasyonuna sahip ülkelerden bir olan Türkiye’de en temel besin kaynağı ekmekte gramaj düşerken, fiyat artıyor. Girdi maliyetlerinin altından kalkamadıklarını belirten fırıncılar zam yapmak zorunda kaldıklarını belirtiyor.

Rize’de 5 liradan satılan 250 gram ekmeğin bugünden itibaren 240 gram ve 6 lira olarak satışa sunulacağı duyuruldu. Böylece Türkiye’nin en pahalı ekmeğini Rize yiyecek. Rize’nin yanı sıra Sinop’ta da 220 gram olarak 4 TL’den satılan somon ekmeğin gramajı 210’a düşürülürken, fiyatı 5 TL’ye yükseltildi.

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası (ESO), fırıncı esnafının talebi üzerine ekmek fiyatında düzenleme yaptı. Sinop’ta 220 gram olarak 4 TL’den satılan somon ekmeğin gramajı 210’a düşürülürken, fiyatı 5 TL’ye yükseltildi.

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Haydar Gündoğdu, fırıncı esnafının artan maliyetler dolayısıyla zam talebinde bulunduğunu, ilçelerdeki fırıncıların da zam talebinin olduğunu kaydederek, “Fırıncı esnafımız günümüz şartlarında artan maliyetlerden ötürü ürünlerin fiyatlarını artırmak istediler, bizlere dilekçe ile müracaat ettiler. İlçemizden de aynı şekilde talepler geldi. Bizler de bizim üst kuruluşumuz olan Esnaf Sanatkârlar Odalar Birliği’ne yazılı olarak görüş verdik. Zam talebi üzerine bir komisyon kuruldu ve yapılan değerlendirmeler karara bağlandı. Sinop Belediyesi ve Sinop Valiliği’nden de olur yazısı alındıktan sonra ekmeğe zam talebi kabul edildi. 210 gram ekmek yeni fiyatı 5 liradan satılacak” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN