Dün ibadete açıldı, bugün küle döndü: Tarihi camide yıldırım düşmesi sonucu yangın çıktı

Rize'de restorasyon çalışmaları tamamlanan tarihi Akmescit Camii, dün cuma namazıyla ibadete açıldı. Bugün çatısına yıldırım isabet etmesi sonucu camide yangın çıktı. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangında caminin halıları ve çatısı yandı.

Rize'nin Pazar ilçesi Akmescit köyünde, 2023'te başlatılan restorasyon çalışmalarının tamamlanmasıyla, tarihi Akmescit Camii dün ibadete açıldı.

8484864.jpg

Bugün sabah saatlerinde gök gürültüsüyle birlikte caminin çatısına yıldırım isabet etmesi sonucu yangın çıktı.

akmescit-camisi-2.jpg

Alevler kısa sürede camiyi sararken, sabah namazı için hazırlık yapan köylülerin ihbarıyla bölgeye itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi.

akmescit-camisi.jpg

Yangın, ekiplerin müdahalesiyle söndürülüp, kontrol altına alındı. Caminin halıları ve çatısı yandı.

DÜN CUMA NAMAZINDA AÇILMIŞTI

1880-1885 yılları arasında inşa edilen tarihi cami, Rize İl Özel İdaresi tarafından, Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından onaylanan restorasyon projesi kapsamında; dış cephe duvar temizliği, mihrap ve ahşap yapıların onarımı, ısıtma ve ses sistemi yenilenmesi ile kalem işi süslemelerin ortaya çıkartılması çalışmaları tamamlanıp, dün cuma namazının kılınmasıyla ibadete açılmıştı.

8484865.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN