CNN International'dan Rize ve Trabzon belgeseli

Uluslararası ABD'li haber kanalı CNN International'ın Karadeniz ile ilgili hazırladığı belgesel beğeni topladı. Bianca Nobilo tarafından hazırlanan ve Rize ile Trabzon'un ağırlıklı olarak gösterildiği belgeselin bazı kısımları kanalın sosyal medya medya hesaplarında paylaşıldı. Binlerce paylaşım alan ve “Rize neden Türkiye'nin çay başkenti? başlığıyla paylaşılan belgeselde yer alan görüntüler ise izleyenleri büyüledi.

FATİH YÜKSEL

Uluslararası ABD'li haber kanalı CNN International'ın Karadeniz ile ilgili hazırladığı belgesel beğeni topladı. Kanalın sunucularından Bianca Nobilo tarafından hazırlanan ve Rize ile Trabzon'ın ağırlıklı olarak gösterildiği belgeselin bazı kısımları kanalın sosyal medya medya hesaplarında paylaşıldı. Binlerce paylaşım alan ve “Rize neden Türkiye'nin çay başkenti? başlığıyla paylaşılan belgesel için sosyal medya kullanıcıları övgüler yağdırdı.

Havadan çekimlerin yapıldığı görüntüler izleyenleri büyüledi. Sunucu Nobilo yaylada çay hasadına Karadenizli kadınlarla birlikte katıldı. Sarp arazide teleferikle yapılan çay taşımasına eşlik etti. Fabrikadaki aşamaları detaylı bir şekilde aktaran Nobilo, horon tepmeyi de ihmal etmedi. Hasadı yapılan çay eşliğinde Karadeniz'in mısır ekmeğiyle de kahvaltı yaptı.

Kanalın sosyal medya hesabından yapılan bir başka paylaşımda ise Trabzon'daki Uzungöl'ün doğal güzellikleri işlendi. 'Uzungöl, Türkiye'nin Trabzon ilinde gizli bir mücevherdir' başlığıyla paylaşılan görüntülerde doğa harikası gölün bütün detayları gösterildi. Havadan çekilen görüntüler ile gölün doğa severler için muhteşem bir kaçış rotası oluşturduğu belirtildi.

'BURAYA YAPILACAK BİR YOLCULUK TENHA BİR CENNETE ATILAN BİR ADIMDIR'

Kanalın sosyal medya hesaplarında paylaşılan görüntüler büyük beğeni aldı. Görüntülerin altına yapılan bazı yorumlar ise şöyle:

“Türkiye'nin Trabzon ilinde yer alan Uzungöl'ün büyüleyici cazibesini keşfeden kişi, doğanın yemyeşil duvar halılarıyla ortaya çıktığı ve sakin suların eskimeyen güzelliklerin hikayelerini fısıldadığı sakin bir kaçış noktası bulur. Buraya yapılacak bir yolculuk tenha bir cennete atılan bir adımdır.”

'HAFİFÇE NEŞELENEN RUHLARLA BURADAN AYRILABİLİR MİYİZ?'

“Uzungöl gibi dünyamızın sessiz köşelerinde keşfetmemiz için ne gibi sırlar var? Bu sakinliğin ortasında, hepimiz bir anlık huzur ve yansıma bulabilir miyiz ve belki de el değmemiş doğanın şefkatli kucaklaşmasıyla hafifçe neşelenen ruhlarla buradan ayrılabilir miyiz?”

“Bu şaşırtıcı göl, 1090 metre yükseklikte düzenlenmiş, yemyeşil ormanlık alanlar ve şaşırtıcı dağlarla çevrili olup doğa tutkunları için mükemmel bir mekandır.”