Burayı görmeden ölmeyin! Gezmekle bitmeyen Amasra, gideceğiniz en güzel yerlerden biri olabilir

Burayı görmeden ölmeyin! Gezmekle bitmeyen Amasra, gideceğiniz en güzel yerlerden biri olabilir

Bartın'ın en sevilen sahil kasabası olarak bilinen Amasra, plajları, tarihi yerleri ve mekanlarıyla Türkiye'nin keşfedilmeye değer bölgeleri arasında yer alıyor. Peki, Amasra'da nereye gidilmeli? Nereler gezilmeli? İşte, gördüğünüzde hayran kalacağınız Amasra'nın gizli kalmış yerleri...

5000 yıl önce üç tarafı koy olan bir alana kurulan Amasra, şuan 5-6 bin kişilik nüfusa sahip olan bir sahil kasabası. Roma zamanında 20-25 bin kişinin yaşadığı tahmin edilen şehirde, geçmişe ait birçok ize rastlamak da mümkün.

Özellikle son yıllarda yerli ve yabancı birçok turistin gözdesi olan Amasra, her ne kadar Karadeniz sahili olsa da yine de sezon boyu canlılığını koruyor. Peki, Amasra'da nereleri gezmek gerekiyor? İşte, öğrendiğinizde Amasra'ya gitmek için fırsat arayacağınız o güzellikler...

AMASRA KALESİ

amasra-k.jpg

Amasra Kalesi, şehri kuş bakışı izleyebileceğiniz bir alan. 2013'te Unesco Dünya Mirası Geçici Listesi'ne eklenen kale 2 bölümden oluşuyor. Bunlardan biri Boztepe'de bulunan Sormagir Kalesi, diğeri ise Amasra'daki Zindan Kalesi. Önceden Boztepe bir ada olduğu için kale şuan böyle iki kısımdan oluşuyor.

ÇEKİCİLER ÇARŞISI

carsi.jpg

Çekiciler Çarşısı, Amasra’nın, kızılağaç, ıhlamur, şimşir, dişbudak, ceviz ve kiraz ağaçlarından, yöresel el yapımı ahşap eşyaların satıldığı bir çarşı. Tarihi yüzyıllar öncesine dayanan bu çarşıda, oymacılık geleneği hala yaşatılıyor.

DİREKLİ KAYA

direkli.jpg

Küçük Liman bölgesinde bulunan Direkli Kaya, Cenevizliler zamanından kalma, 7 metrelik bir aydınlatma ve gözetleme kulesidir. Kuleden aşağı denizle bağlantısı olan bir havuz oluşmuş. Bu havuzun mermer iskelesine de yine kayaya oyulan basamaklarla iniş sağlanıyor.

GÜZELCEHİSAR FALEZLERİ (LAV KAYALARI)

guzelcehisar.jpg

80 milyon yıllık lav kayalarını görme fırsatı yakalayacağınız, dünyada yalnızca 5 örneği bulunan Güzelcehisar Falezleri de Bartın'da mutlaka görmeniz gereken yerlerden biri. Üstelik bu eşsiz yer Amasra merkeze yalnızca 36 kilometre mesafede.

KÜÇÜK LİMAN PLAJI

kucukliman.jpg

Bu plaj, merkezdeki plajlardan biri. Plajda ücretsiz şemsiye ve şezlong hizmeti veriliyor. Aynı zamanda Küçük Liman'ın kuzey tarafında bulunan Direkli Kaya da popüler denize girme noktalarından biri.

BÜYÜK LİMAN PLAJI

buyuk-liman.jpg

Amasra merkezin ikinci ve en büyük plajıdır. Çevresinde market ve restoran işletmeleri olduğu için oldukça rağbet gören bir plaj. Plajda ücretli olarak duş, wc, şemsiye ve şezlong hizmeti verilmektedir.

ÇAKRAZ PLAJI

cakraz.jpg

Amasra'nın tartışmasız en güzel kumsalı ve denizi olan plajı burasıdır. Turkuaz mavisi denizi ve altın sarısı kumlarıyla kendine hayran bırakıyor. Aynı bölgede Çakraz'ın dışında Bozköy plajı da bulunuyor. Çevresinde restoranlar ve kamp alanları da mevcuttur.

AKKONAK PLAJI

akkonak.jpg

Amasra merkezine 45 dakikalık mesafede olan bu koy, kayalık bir coğrafyaya sahip. Bundan dolayı da kaya balıkçılığının yaygın olarak yapıldığı yerlerden biri.

İNKUMU PLAJI

inkumu.jpg

İnkumu plajı, Bartın'ın en popüler plajıdır. Sahil hattı boyunca balıkçılar pideciler gibi yeme ve içme için hizmet veren tesisler bulunuyor. Ayrıca gün batımını izlemek için de idealdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN