Burası yurt dışında değil Türkiye'de! Güzelliğini gören hemen biletini ayırıyor: İşte çok az kişinin bildiği cennet Hasankeyf

Burası yurt dışında değil Türkiye'de! Güzelliğini gören hemen biletini ayırıyor: İşte çok az kişinin bildiği cennet Hasankeyf

Yaz sezonunun yavaş yavaş sonuna gelinmesiyle birlikte gezmeyi sevenler rotalarını çevirebilecekleri yeni yerler aramaya başladı. Bu noktada çıkan en iyi alternatiflerden biri ise Güneydoğu Anadolu'nun gizli kalmış cenneti Halfeti oluyor. İşte, gideni kendine hayran bırakan Halfeti...

Kalabalıkların arasından kaçıp kendini sessizliğe bırakmak isteyenler için şüphesiz ki Halfeti en ideal tercihlerden biri. Saklı Cennet isminin hakkını sonuna kadar veren Halfeti, insanı etkisi altına alan sessizliğiyle adeta bağımlılık yaratıyor. Gelin bu eşsiz yeri birlikte tanıyalım...

HALFETİ'YE NASIL GİDİLİR?

Şanlıurfa il sınırlarında yer alan Halfeti, merkeze 125 km yani 2 saatlik uzaklıkta bulunuyor. Gaziantep'e daha yakın bir konumda olan Halfeti geziniz için çıkış noktanızı Gaziantep olarak planlamanız daha mantıklı olacaktır.

h-10-1.jpg

"SLOW ŞEHİR" HALFETİ

Cennetin bir parçası olarak tanımlanan Halfeti'ye yolculuk yaparken size zeytin bahçeleri, Suriye - Halep tabelaları eşlik edecek. Ardından Şanlıurfa il sınırına giriş yapacak ve orada yöre halkı geleneksel kıyafetleriyle (özellikle erkekler fistan elbiseleri üzerinde başlarına dolamaları ile) sizi karşılayacak.

Eski Halfeti'ye geçmek için ise yeni Halfeti'den geçmek gerekiyor. Yeni Halfeti klasik bir ilçe olarak görünüyor ancak kısa bir süre sonra o büyüleyici sessizliğe sahip eski Halfeti'ye ulaşıyorsunuz.

h-10-2.jpg

Arabanızı bir kenara bırakarak önce Halfeti'nin bir bölümü terk edilmiş olan bir kısmı butik otel yapılmış sokaklarına kendinizi bırakmalısınız. Halfeti, slow şehir isminin hakkını fazlasıyla veren bir yer.

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi 2013'te Halfeti'yi Citta Slow yani sakin şehir ilan etmiştir. Köy içerisinde çok karşılaşmasanız da yollar marinaya bağlandığında eski Halfeti'nin insanlarıyla da karşılaşacaksınızdır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN