Ankara’nın kalbi Kızılay Paris’le yarışacak! Mansur Yavaş o sözünü tuttu: Şimdiden hayırlı olsun

Ankara’nın kalbi Kızılay Paris’le yarışacak! Mansur Yavaş o sözünü tuttu: Şimdiden hayırlı olsun

Ankara’nın kalbi olarak bilinen Kızılay baştan yenileniyor! İzmir caddelerinde kentsel dönüşüm projesi başladı. Mansur Yavaş, projelerini erkenden hataya geçirmeye başladı. İşte Kızılay’da yapılacaklar…

Ankara’nın en işlek ve popüler semtlerinden Kızılay, yeni bir kentsel tasarım projesiyle daha da canlandırılıyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kızılay Mahallesi’nde bulunan İzmir 1 ve İzmir 2 caddelerini kapsayan “İzmir Caddeleri Kentsel Tasarım” projesine start verdi. Proje, caddeleri modern ve fonksiyonel bir yapıya kavuşturmayı amaçlıyor.

DAHA MODERN CADDELER

Proje kapsamında, caddeler boyunca 2 bin metrekarelik sert zemin kaplama, granit kaldırımlar, dekoratif beton yaya yolları ve küp taşla döşenmiş araç yolları yer alacak. Ayrıca, 24 bin metrekarelik bir yeşil alan, 735 katener aydınlatma ve 110 aydınlatma direği, 33 güvenlik kamerası, dört süs havuzu ve bir kuru havuzun yanı sıra, sokak sanatçıları için iki sahne ve amfi tipi oturma alanları da projeye dahil ediliyor.

img-5435.jpeg

ANKARA’NIN GÖZDE MEKANLARI

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, projeye ilişkin yaptığı açıklamada, “İzmir Caddesi’ne yeni bir kimlik kazandırıyoruz. Çok yakında caddemiz, Ankara’nın gözde mekanlarından biri haline gelecek,” dedi.

Fen İşleri Daire Başkanlığı Kaldırım Bakım Onarım Şube Müdürü Mehmet Karabayır ise, “İzmir 1 ve İzmir 2 caddelerinde gerçekleştireceğimiz bu kentsel tasarım çalışmasıyla, bölgeye yeni bir soluk getirmeyi hedefliyoruz. Proje, 22 bin metrekarelik yürüyüş yolları, 2 bin 400 metrekare yeşil alan, gelişmiş güvenlik sistemleri, görsel aydınlatmalar, özel tasarım havuzlar, oturma alanları, büfeler, heykeller ve bisiklet park alanlarıyla tamamlanacak. Çalışmalarımızı en kısa sürede bitirerek, caddeleri halkımızın kullanımına sunmayı planlıyoruz,” şeklinde konuştu.

Bu yenilikçi proje, Kızılay’ı daha modern ve yaşanabilir bir hale getirerek, Ankara’nın kalbindeki bu önemli bölgenin cazibesini artırmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (16)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
16 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN