Amasra maden faciası davasında adalet nöbeti

Amasra maden faciası davasında adalet nöbeti

Amasra maden faciası davasının 6. duruşması görüldü. Duruşmaya katılan aileler, sorumluların olası kasıttan cezalandırılmasını talep ederek, adaletin yerini bulana kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

Amasra'da yaşanan ve 43 madencinin hayatını kaybettiği facianın ardından gerçekleştirilen 6. duruşma öncesi, TBMM Başkanvekili ve CHP Denizli Milletvekili Gülizar Biçer Karaca ile CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, önemli temaslarda bulunarak duruşmayı takip etti.

Bartın Adliyesi'nde gerçekleşen duruşmaya, siyasi temsilcilerin yanı sıra sivil toplum kuruluşları, meslek odaları, avukatlar ve madencilerin aileleri katıldı.

'KATİLLER SOKAKLARDA GEZİYOR'

Maden faciasında kaybettiğimiz işçilerin yakınları, adalet taleplerini güçlü bir şekilde dile getirdi. Bartın Adliyesi önünde yapılan açıklamada, "Katiller sokaklarda geziyor!" isyanı yükseldi. Aileler, sorumluların olası kasıttan cezalandırılmasını talep ederek, adaletin yerini bulana kadar mücadelelerine devam edeceklerini vurguladı.

1kapak-004.jpg

TBMM Başkanvekili Biçer Karaca, maden şehitlerinin ailelerine verilen sözün arkasında duracaklarını belirtti. Facianın ilk gününden itibaren CHP olarak sürecin takipçisi olduklarını ifade eden Biçer Karaca, "Bu sürecin toplum hafızasından silinmesine izin vermeyeceğiz" dedi. Ayrıca, adalet bakanının ve diğer yetkililerin süreçteki rolüne dikkat çekerek, sorumluların yargı önüne çıkarılmasının önemine vurgu yaptı.

BAŞKA ÜLKELERE YATIRIM HAZIRLIĞI

MİB Başkanı Burak Yakın ise, altın ithalatına getirilen kotanın sektörü olumsuz etkilediğini ve firmaları yurt dışında üretim arayışına ittiğini belirtti. Yakın, "İhracatçılarımız, altın fiyatlarındaki farklılıkları kaldıramadığı için başka ülkelerde fabrika yatırımı hazırlığı yapmaya başladı" ifadelerini kullandı.

Davanın takipçisi olacaklarını vurgulayan CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, tüm sorumluların yargı önünde hesap vermesi için mücadeleye devam edeceklerini söyledi. Bankoğlu, "Sadece TTK Genel Müdürü ve yardımcısı değil, bu kurumun ve bu iş cinayetlerinde sorumluluğu olan herkesin, hükümet yetkililerinin de hesap vermesi gerekiyor" dedi.

Amasra maden faciası davasının adaletle sonuçlanması ve benzer faciaların yaşanmaması için toplumsal ve siyasal destek devam ediyor. Milletvekilleri ve beraberindeki heyet, dava süreci hakkında Bartın Baro Başkanı Ferhat Parlatır ile de görüş alışverişinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN