Adıyaman'da salgın paniği: Bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş

Adıyaman'da salgın paniği: Bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, binin üzerinde kişinin bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına başvurması üzerine yetkililer, salgın riskine karşı harekete geçti. Hastanede uzun süren kuyruklar oluşurken, ayakta tedavi uygulanan hastalara ilaç verilirken, daha fazla semptom gösteren hastalara serum takıldı.

Adıyaman'ın Besni ilçesinde, yüzlerce kişinin bulantı, kusma, ishal ve yüksek ateş şikayetleriyle sağlık kuruluşlarına başvurması üzerine yetkililer, salgın riskine karşı önlemler almaya başladı. Çalışmaların salgının önlenmesi amacıyla sürdürüldüğü ve hastaların tedavi edildiği bildirildi. Bunun üzerine, Besni Belediyesi, İlçe Sağlık Müdürlüğü ile yaptığı görüşmelerin sonucunda, içme suyunun salgınla ilgili herhangi bir bağlantı veya bulaş riski olmadığını açıkladı.

NUMUNELER LABORATUVARA GÖNDERİLECEK

İçme suyu tedariki, arıtma ve dağıtım süreçlerinin sıkı denetim altında olduğu ve hijyen standartlarına sıkı sıkıya uyulmakta olduğu belirtildi. Bunun üzerine, ilçede alınmış olan içme suyu numunelerinin laboratuvara gönderilmesi kararlaştırıldı.

7-002.jpg

"TEDBİR AMAÇLI ÇEŞMEDEN SU İÇMEYİN"

Besni Kaymakamlığı ise çeşme suyunun içme amaçlı kullanılmaması yönünde uyarıda bulunduğu yazılı açıklamasında şu sözlere yer verdi:

“İlçe merkezimizde son günlerde ishal vakalarında artış gözlenmekte olup, durumu ağır seyreden veya hastaneye yatışı yapılan vatandaşımız bulunmamaktadır. İçme suyu rutin testlerinde ve klor seviyelerinde olağan dışı bir durum görülmemekle birlikte tedbir amaçlı çeşme suyunun içme amaçlı kullanılmaması ilanen duyurulur.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN