Zeynep Bastık'tan milli yas nedeniyle iptal edilen konserlere tepki

Zeynep Bastık'tan milli yas nedeniyle iptal edilen konserlere tepki

Şarkıcı Zeynep Bastık Gazze'de yaşanan olaylardan sonra Türkiye'de 3 günlük milli yas ilan edilmesiyle iptal edilen konserlere tepki gösterdi. Gayriresmi bir şekilde günlerdir zaten yasta olduğumuzu belirten Bastık, "Bir acıyı paylaşırken beklenen ilk ve tek şey, tüm sanat aktivitelerinin, yani insanların aylarca maddi manevi emekler verdiği işlerinin iptal edilmesi mi olmalı?" dedi.

İsrail'in Gazze'deki el-Ehli hastanesine yaklaşık 500 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı düzenlemesinin ardından Türkiye'de Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle, '3 günlük milli yas' ilan edildi.

Yas ilanının ardından birçok kültür sanat etkinliği iptal edilirken şarkıcı ve söz yazarı Zeynep Bastık da milli yas nedeniyle 20 Ekim'deki Harbiye Açıkhava Sahnesi'ndeki konserinin ertelendiğini duyurdu.

Yaşananlardan dolayı son derece üzgün olduğunu belirten Bastık, ilk yapılanın sanat aktivitelerinin iptal edilmesi olmasına tepki gösterdi.

00.jpg

'NEDEN ACIYI PAYLAŞMAK BİNLERCE İNSANIN İŞİNİN DURDURULMASI DEMEK?'

Bastık, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Hepimiz yaşanan savaştan, yiten canlardan son derece üzgünüz, korkunç görüntülerin etkisindeyiz. Ve fakat bizim de herkes gibi bir mesleğimiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir işimiz var. Bir acıyı paylaşırken beklenen ilk ve tek şey, konserlerin, tiyatro oyunlarının tüm sanat aktivitelerinin, yani insanların aylarca maddi manevi emekler verdiği işlerinin iptal edilmesi mi olmalı?

000.jpg

Kocaman bir sektörüz. Binlerce insanın evine ekmek götürdüğü, ciddiyetle yürütülen, nice zorluklara rağmen varlık göstermeye çalışan sanatçılar ve emekçilerle dolu büyük bir sektörüz. Tıpkı diğer sektördeki insanlar gibi bizim de sorumluluklarımı, ailemiz, sürdürmek zorunda olduğumuz bir yaşantımız var. Bir karar alınacaksa buna saygı duyuyoruz. Zaten gayriresmi şekilde günlerdir yastayız. Sadece neden acıyı paylaşmak demek binlerce insanın işlerinin durdurulması mesleğini icra edememesi demek, bunu anlamak istiyorum, anlayamıyorum.”

.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN