Vicdanlara sığmayan zulüm 65 eserle dünyanın önünde

Vicdanlara sığmayan zulüm 65 eserle dünyanın önünde

Dünyanın en büyük ve en önemli müzelerinden biri kabul edilen New York Metropolitan Sanat Müzesi merdivenlerinde Filistin yanlısı yüzlerce aktivist, Met Müzesi’nin merdivenlerinde Gazze’ye destek için devasa bir yorgan açtı.

Aktivistler, müzeyi İsrail’in Filistinlilere yönelik şiddetinde suç ortaklığı yapmakla suçlarken, İsrail’in Gazze’deki düşmanlıklarına son verilmesi çağrısında bulundu.

”İşgalden Kurtuluş’a” başlıklı çeşitli anonim sanatçılara ait dev yorganın çevresini saran Filistin yanlısı eylemcilerin ise “Soykırımı Görüyoruz”, “Gazze Yaşasın” ve “Filistin Özgürleşene Kadar Hiçbirimiz Özgür Değiliz” yazılı pankartlar taşıdığı görüldü. Geleneksel Filistin tareez işlemelerinin de yer aldığı 65 sanat eseri bulunan yorganın diğer karelerinde ise İsrail bombardımanlarında Gazze’de öldürülen şair Refaat Alarer ve Thomas Kilpper’in “Cenin” (2003) adlı heykeli yer aldı. Cenin heykeli, İsrail güçleri tarafından kaldırılmadan önce Batı Şeria’nın Cenin kentinde duruyordu.

İnternetten satışa da sunulan yorgandan elde edilen gelirin Gazze ve diğer yerlerdeki Filistinli mültecilere yardım eden insani yardım kuruluşu olan Birleşmiş Milletler Yardım ve Bayındırlık Ajansı’na (UNRWA) gideceği ifade edildi. Eyleme katılan aktör Rowan Blanchard, müzenin özellikle her yıl Met kapsamında düzenlenen galaya dikkat çekerek, “Herkesin Gazze’deki soykırımla ilgili bilgiyi yaymak için sesini yükseltme ve elinden geleni yapma sorumluluğu vardır” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN