Köklü geleneğe çağdaş bir yorum: ‘Harf Makamı’

Köklü geleneğe çağdaş bir yorum: ‘Harf Makamı’

2013’ten beri Türkiye’de yaşayan Suriyeli sanatçı Mohammed Imad Mahhouk’un ‘Harf Makamı’ sergisi Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu.

Kendine has soyut bir hüviyet ile anlam değerini koruyan ve hat kültürünün kadim yazı stil ve tasarımlarını çalışmalarında sıklıkla işleyen özgün bir sanatçı olan Mahhouk’un kufi tarzda gerçekleştirdiği üretimlerini sunduğu sergide sanatçının derlediği, kimi örneklerini de bu sergi için ürettiği; Kur’an‘dan ayetler, Allah‘ın isimleri (Esmâlar) ve ‘Edeb Ya Hu’ ya da ‘Bu da Geçer Ya Hu’ gibi özdeyişlerin yer aldığı çalışmaları yer alıyor.

Celi muhakkak yazısıyla Kuran’ı Kerim yazmış bir sanatçı olan Mahhouk’un eserleri, köklü bir geleneğin çağdaş yorumla buluştuğu çalışmalar olarak dikkati çekiyor. Küratörlüğünü Mehmet Lutfi Şen’in ütlendiği serginin kataloğu da sergiyi ziyaret edenlerle buluşuyor. Sergi, 31 Ocak 2023 tarihine kadar sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN