Kahramanmaraş’ın dergisi 6 Şubat’ta kaybettiklerimizi hatırlattı

Kahramanmaraş’ın dergisi 6 Şubat’ta kaybettiklerimizi hatırlattı

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından son dört yıldır iki ayda bir yayımlanan Yitiksöz dergisinin Şubat-Mart 2024 sayısı okurla buluştu. Bu kez 408 sayfalık hacmiyle dikkati çeken dergi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin birinci yıl dönümünde okurunu Sezai Karakoç’un “Beklenen gül açılacak seherde/Baharla gelen yemyeşil bir seherde” dizeleriyle karşılıyor.

Depremde vefat eden Ahmet Doğan İlbey, Recep Şükrü Güngör, Oğuz Alp Paköz, Ferhat Ağca gibi onlarca edebiyatçıya ise dergide dostlarının kaleme aldığı birçok makale ile vefa gösteriliyor. Depremin kapıylarına ışık tutan birçok yazının, şiirin yer aldığı dergide yüzden fazla edebiyatçı ve yazar acı yıkımın kültür, sanat ve edebiyattaki yansımalarını kayıt altına alıyor. Arif Ay, Cahit Koytak, Mehmet Aycı, Nurettin Durman, Zeki Bulduk, Ali Sali, Muhammet Erdevir, Mehmet Narlı, Mustafa Kara, İbrahim Demirci gibi birçok isim Yitiksöz’ün deprem özel sayısında okurla buluşuyor. Dergi, İsrail’in Filistin’de onbinlerce masumu katlettiği soykırımını da esgeçmiyor, birçok şiirle Gazzeli çocuklara da selam gönderiyor.

HASAN AYCIN DOSYASI DA VAR

Yitiksöz, Şubat-Mart 2024 sayısında usta çizer Hasan Aycın dosyasına da imza atıyor. 88 sayfalık dosya Cahit Koytak’ın Hasan Aycın’a ithaf ettiği ‘İçe Yağan Çizgiler’ şiiriyle açılıyor. Dosyada şiirleri, Hasan Aycın üzerine denemeleri ve incelemeleri ile yer alan diğer isimler şöyle: Mustafa Aycan, Arif Ay, Mustafa Şahin, İbrahim Demirci, Dursun Çiçek, Zeki Bulduk, Ali Emre, Gökhan Özcan, Mustafa Özel, Celal Fedai, Mehmet Narlı, Sercan Ceylan, Abdurrühim Karadeniz, İhsan Kabil, mükerrem Mert, İrfan Çalışan, Suavi Kemal Yazgıç, Mustafa Aycın, Hanife Ünver, Fatih mutlu, Eren Buğdaycı, Mehmet Aycı, Hüseyin Hatemi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN