İBB'nin Feshane'deki resim sergisine soruşturma

İBB'nin Feshane'deki resim sergisine soruşturma

İBB'nin 22 Haziran'da Artİstanbul Feshane'de açtığı ‘Ortadan Başlamak' adlı sergi, LGBT propagandası yapıldığı ve cinsel içerikli tabloların bulunduğu iddiasıyla protesto edilmişti. Sergiye halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan soruşturma açıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan İBB'ye gönderilen yazıda resim sergisinde sergilenen resimlerle ilgili” soruşturma açıldığı bildirildi. Ayrıca İBB'den serginin organizasyon ve düzenlenmesinde görev alanların isimleri ve adresleri istendi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) LGBT propagandası yapıldığı ve cinsel içerikli tabloların bulunduğu iddiasıyla saldırıya uğrayan ve uzuns üre protesto edilen sergisi 'Ortadan Başlamak' hakkında savcılık soruşturma başlattı.

sergi-1.jpg

19 küratör ve 300 sanatçının katıldığı, 400'ün üzerinde yapıtın sergilendiği ‘Ortadan Başlamak' adlı etkinlik Artİstanbul Feshane'de 22 Haziran'da açıldı. Açıldığı andan beri bazı kuruluşların ve grupların hedefi haline geldi.

LGBT PROPAGANDASI YAPILDIĞI İDDİA EDİLDİ

Artİstanbul Feshane'de günaşırı eylem gerçekleştiren gruplar, sergide cinsellik ve çıplaklık içeren fotoğrafların asıldığını, LGBT propagandasının yapıldığını iddia etti. Bir keçi heykeli “Tapınak şövalyelerinin taptığı şeytan” denilerek saldırıya uğradı. İki çıplak erkeği savaşını anlatan resim için LGBT propagandası denildi. İBB ise protestolar karşısında geri adım atmadı ve sergiyi iptal etmedi.

İsmail Saymaz'ın aktardığına göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, sergi hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme ve aşağılama' suçundan soruşturma açtı.

f5pntqowwaabwtj.jpg

Savcı Hakan Aksoy, İBB'ye gönderdiği yazıda, “Ortadan Başlamak' isimli resim sergisinde sergilenen resimlerle ilgili” soruşturma açıldığını bildirdi. Aksoy, İBB'den serginin organizasyon ve düzenlenmesinde görev alanların isimlerini ve adreslerini istedi.

Yazıda şu ifadelere yer verildi:

"Ortadan Başlamak' isimli serginin organizasyon ve düzenlenmesinden sorumlu kişi/kişilerin açık kimlik ve adres bilgilerinin tespit edilerek, düzenlenecek evrakın ivedi olarak cumhuriyet başsavcılığımıza gönderilmesi rica olunur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN