Arter'de ikinci çocuk festivali: Dünya ve Ben

Arter'de ikinci çocuk festivali: Dünya ve Ben

"Dünya ve Ben" başlığı altında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen Arter Çocuk Festivali, 6–11 yaş aralığındaki çocukları dünya, diğer canlılar ve doğayla ilişkiyi sanat yoluyla yeniden düşünmeye davet ediyor. Arter’in güncel sergilerindeki yapıtlarından esinle kurgulanan festival, 1–3 Eylül tarihleri arasında çağdaş sanata ilgi duyan ve keşfetmeye meraklı tüm çocukları bekliyor.

Üç gün sürecek festivalde, rehberli sergi turları, atölyeler, ekoloji ve sürdürülebilirlik üzerine keşif alanları, dans ve performansa dayalı etkinlikler olacak. Festival boyunca çocuklar eserler üzerine sohbet edecek, çeşitli malzemeleri ve üretim tekniklerini deneyimleyerek yeni ifade dilleri oluşturacaklar.

arter-3.jpg

Gündelik yaşam, kapsayıcılık, kentler, bir aradalık ve geri dönüşüm temalarına odaklanan bu etkinliklerde çocuklar kendi deneyimlerinden yola çıkarak dünyaya sanat aracılığıyla dokunmanın yollarını araştıracaklar.

arter-2.jpg

Arter’in -1. katındaki Atölye alanında ücretsiz olarak gerçekleştirilecek Keşif Saati etkinlikleri, festival katılımcılarını birlikte üretmeye, keşfetmeye ve paylaşmaya davet edecek. Arter’in güncel sergilerindeki eserlerden hareketle kurgulanan Keşif Saati’nde çocuklar her gün farklı üretim tekniklerini ve malzemeleri deneyimleyebilecekler.

flu7485.jpg

Ücretsiz olarak gerçekleştirilen Kitap Molası etkinliklerinde ise, Arter’in -1. katındaki Okuma Köşesi’nde bir araya getirilen kitaplar farklı yaş gruplarından çocuklarla birlikte okunacak ve ardından bu kolektif okuma deneyiminden hareketle çeşitli atölye çalışmaları gerçekleştirilecek. Keşif Saati etkinlikleri 1 Eylül Cuma günü 12:00 ve 16:00’da; 2 Eylül Cumartesi günü 14:00’te; 3 Eylül Pazar günü ise 12:00 ve 14:00’te gerçekleşecek.

Festival programına ilişkin detaylı bilgilere buradan ulaşılabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN