4 yeni kitap raflarda

4 yeni kitap raflarda

Doç. Dr. Muhammet Özdemir’in ‘Yeniden İbni Sina’ kitabı Mana Yayınları’nın biyografi dizisinden çıktı. Şilili yazar Sepulvéda’nın efsanevi başyapıtı ‘Aşk Romanları Okuyan İhtiyar’ Everest’in basımı, Emrah İmre’nin çevirisi ile yeniden raflarda. Yazar Asuman Demir’in ilk hikaye kitabı ‘İkbal Çiçeği’ Ötüken Neşriyat tarafından okura sunuldu. Felsefeci ve eğitmen Özge Özdemir’in okulöncesi çocuklar için kaleme aldığı ‘Kaya Gibi Ağır, Yaprak Gibi Hafif’ ve ‘Çok Saydım, Az Ölçtüm’ kitapları çıktı.

SALİHA SULTAN

BUGÜNE HİTAP EDEN BİR İBNİ SİNA PORTRESİ

Doç. Dr. Muhammet Özdemir’in ‘Ortaçağ İslâm Felsefesi ve Çağdaş Batı Felsefesi Analizinden Hareketle’ alt başlığı ile yayımlanan ‘Yeniden İbni Sina’ kitabı Mana Yayınları’nın biyografi dizisinden çıktı. Bu kısa ancak hacimli kitap Ortaçağ İslam felsefesi incelemelerinin tarihinde ‘eş-Şeyhü’r-Reîs’ unvanıyla tanınmış İbn Sînâ’yı çağdaş felsefe incelemelerinin tarih yazımına ‘tüm zamanların en büyük sistem filozofu’ olarak yerleştirmeye yoğunlaşıyor. Bunu yaparken felsefe ve İslam felsefesinin yanı sıra bir din olarak İslam, 11. yüzyıl İslâm toplumlarının tarihsel koşulları, 21. yüzyıldaki İslam felsefesi araştırmacısı olan özne ve bütün bir Batı felsefesi tarihi yeniden tanımlanmaya çalışılıyor. Özdemir, kitapta ayrıntıları daha ileriki çalışmalara bırakarak İslam felsefesi ve Batı felsefesi ayrımını Türkçe felsefe özelinde geride bırakabilecek bir İbn Sînâ denemesine girişiyor.

18kr02sol5.jpg

SEPULVÉDA’NIN EFSANEVİ BAŞYAPITI YENİDEN RAFTA

Şilili yazar Sepulvéda’nın efsanevi başyapıtı ‘Aşk Romanları Okuyan İhtiyar’ Everest’in basımı, Emrah İmre’nin çevirisi ile yeniden raflarda. 1949 senesinde Şili’de doğan Pinochet’nin rejimine olan tepkilerinden ötürü ülkesini genç yaşta terk etmek zorunda kalanı ve hayatı boyunca birçok farklı ülkede yaşayan Sepulvéda’nın bu kitabının ilk baskısı 1989 yılında yayımlandı. Roman Ekvador ormanlarının derinliklerindeki sakin bir kasabada aşk romanlarına sığınan Antonio José’nin av için bir jaguarın peşine düşmesinin ardından yaşadığı değişimi anlatıyor. Yazar romanında doğanın tahribinin yanı sıra masum insanların sömürülmesini de eleştiren bir hikayeye imza atarak, okuru edebiyatın gücünü kullanarak mücadele etmeye teşvik ediyor.
18kr02sola.jpg

YAŞI KEMALE ERMİŞLERDEN DÖKÜLEN HİKÂYELER

Yazar Asuman Demir’in ilk hikaye kitabı ‘İkbal Çiçeği’ Ötüken Neşriyat tarafından okura sunuldu. Yazarın nikâyelerindeki karakterler apartmanımızda, köyümüzde, sokağımızda yaşayan görmüş geçirmiş, kimi zaman meraklı, ağzı laf yapan kişiler. Yaşı kemale ermişlerin dizinin dibinde oturan okuyucu, bu karakterlerin bilgeliğinin yanında geçmişe duyduğu özlemi hissediyor. Tümüyle sahici, tümüyle bizden hikâyeler okurlarını modern çağın insanının açmazlarına dair içsel bir yolculuğa çıkarıyor.

18kr02sol2.jpg

KÜÇÜK FİLOZOFLAR AĞILIK VE ÖLÇÜYÜ TARTIŞACAK

Felsefeci ve eğitmen Özge Özdemir’in okulöncesi çocuklar için kaleme aldığı Küçük Düşünürler Serisi’ne iki yeni kitap daha ekledi. Redhouse Kidz (SEV Yayıncılık) tarafından yayımlanan serinin yeni kitapları ‘Kaya Gibi Ağır, Yaprak Gibi Hafif’ ve ‘Çok Saydım, Az Ölçtüm’ ile minik felsefeciler yine kavramları tartışacak, bu konulara yepyeni bir açıdan bakacak. Gökçe Akgül’ün resimlediği, 9-12 yaş grubuna uygun kitaplar, çocuklar içinöğrenme yolculuğuna ezberleyerek değil kavrayarak başlamanın, sonraki öğrenmelerin önünü açtığı ilkesinden hareket ediyor ve okulöncesi eğitimi programında yer alan kavramlara odaklanıyor.
18kr02solf.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN