Radyo programcısı canlı yayında öldürüldü! Altın kolyesini alıp kaçtı, o anlar anbean kaydedildi

Bir radyo adına evinden canlı yayın yapan radyo programcısı, 'hayranı' olarak evine giren şahıs tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Saldırgan, radyo programcısının altın kolyesini alarak evden kaçtı. İşte o anlar...

Filipinler'de radyo programı sunucusu Juan Jumalon, evinde canlı yayındayken uğradığı silahlı saldırıda yaşamını yitirdi.

radyo-programcisi-canli-yayinda-olduruldu-6.jpg
Juan Jumalon

DİNLEYİCİ GİBİ GELİP 2 EL ATEŞ ETTİ

Polis yaptığı açıklamada Juan Jumalon'un, Facebook'taki canlı yayın sırasında, stüdyo olarak da kullandığı Misamis Occidental vilayetinin Calamba bölgesindeki evine dinleyici olarak giren saldırganın 2 el ateş etmesi sonucu öldüğünü kaydetti.

Saldırganın, Juan Jumalon'un altın kolyesini alarak kendisini dışarda bekleyen işbirlikçisiyle motosiklete binerek kaçtığı belirtildi. Saldırının nedeninin bilinmediği ifade edilen açıklamada, saldırganların yüzünün canlı yayında görülmediği ancak kimliklerine ilişkin soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

radyo-programcisi-canli-yayinda-olduruldu-2.jpg

"GAZETECİLERE YÖNELİK SALDIRILARA MÜSAMAHA GÖSTERİLMEYECEK"

Filipinler Devlet Başkanı Ferdinand Marcos Jr. ise yaptığı yazılı açıklamada, "Demokrasimizde gazetecilere yönelik saldırılara müsamaha gösterilmeyecek ve basın özgürlüğünü tehdit edenler eylemlerinin tüm sonuçlarıyla karşı karşıya kalacaklardır" ifadesini kullandı.

Filipinler Ulusal Gazeteciler Birliği, Juan Jumalon ile birlikte, ülkede 1986'dan beri 199 gazetecinin öldürüldüğünü açıkladı.

radyo-programcisi-canli-yayinda-olduruldu-3.jpg