Hasarlı binanın kolonundan çıkanlar 'Yuh artık' dedirtti! Böylesi görülmedi, meğer işçiler...

Yıkımı devam eden ağır hasarlı apartmanın beton bağlama noktasından çıkan cisim hayrete düşürdü. Vatandaşların şoke olduğu görüntüye dair İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, ilginç açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremler, 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Adana'da da 13 bina yerle bir oldu ve 418 kişi hayatını kaybetti. Kentte, yaklaşık 3 binin üzerinde bina orta ve ağır hasarlı olarak belirlendi. İtiraz işlemleri sürerken, ağır hasarlı ve acil yıkılacak binalarda yıkım işlemleri, 2023 Temmuz ayında başladı.

adanada-agir-hasarli-binanin-beton-baglama-noktasindan-tepsi-cikti-5.jpg

BETON BAĞLAMA NOKTASINDAN TEPSİ ÇIKTI

Adana'nın Çukurova ilçesine bağlı Yurt Mahallesi'nde bulunan ve depremde ağır hasar alan 12 katlı İnci Apartmanı'nın yıkımı sürerken işçiler, 8. katın beton bağlama noktasında tepsi olduğunu fark etti. Tepsinin fotoğrafını çekip yıkıma devam eden işçiler fotoğrafı sosyal medyada paylaştı.

Fotoğraf üzerine gazetecilere konuşan Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İnşaat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Hasan Aksungur, tepsinin menemen yapan işçilerden kalmış olabileceğini söyledi.

adanada-agir-hasarli-binanin-beton-baglama-noktasindan-tepsi-cikti-2.jpg

Hasan Aksungur, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Bu hatıl binada taşıyıcı eleman değil. Bunlar sadece pencerenin üzerine örülecek perde duvarı tutmak için yapılan içerisinde 4 demir olan bir elemandır. Binanın taşıyıcı unsuruyla alakası yoktur.

Böyle bir manzara ile hiç daha önce karşılaşmadım. Şantiyede çalışan işçiler menemen yapmışlardır ya muziplik ya da başka bir grup farkında olmadan pencerenin üzerine koymuşlardır."

adanada-agir-hasarli-binanin-beton-baglama-noktasindan-tepsi-cikti-13.jpg
Hasan Aksungur

"DENETİMLER SIKLIKLA YAPILMALI"

Denetimlerin daha sıkı yapılması gerektiğini vurgulayan Hasan Aksungur, "Başta bir planlama, projelendirme ve yapım sürecinde denetim çok önemlidir. Bu üçlü sacayağından birinin halkası kırılırsa bu yıkımlar kaçınılmaz olur. O nedenle denetimler sıklıkla yapılmalı" dedi.

Mahallede oturan vatandaşlardan İbrahim Lübiç ise fotoğrafı görünce şaşırdığını ve insan hayatının bu kadar ucuz olmaması gerektiğini söyledi.

Esma Güzel isimli başka bir mahalle sakini de, "Yapılan binalar hakkaniyetle yapılmalı, denetim yapılmalı. İnsan hayatı gerçekten bu kadar ucuz olmamalı" diye konuştu.

adanada-agir-hasarli-binanin-beton-baglama-noktasindan-tepsi-cikti-9.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Bunlar da İlginizi Çekebilir