Görüntüleri izleyince şaşkınlıktan kimi arayacaklarını bilemediler! Sabah uyandıklarını çöp kovalarının kırıldığını fark ettiler

Sabah saatlerinde sokağa çıkan vatandaşlar, beton çöp kovalarının kırık olduğunu görünce çevredeki esnafın sokağa bakan güvenlik kamerası görüntülerini izleyince şaşkına döndü. Konuyla ilgili belediyeden de açıklama geldi. İşte o anlar...

Tekirdağ'ın Çerkezköy ilçesi Özcan Sokak sakinleri, sokaklarında bulunan çöp bidonlarının kırıldığını görünce adeta şaşkına döndü.

Vatandaşlar, Çerkezköy Belediyesi tarafından kent mobilyaları dekorasyonuyla şehrin değişik noktalarına konulan beton çöp kovalarının kırıldığını görünce, esnafın güvenlik kameralarından çöp kovalarını kimin kırdığını bulmaya çalıştı.

temizlikci-cop-kovasini-kirarken-goruntulendi-3.jpg

Kameralara yansıyan görüntülerde çöp bidonunu kullanılamaz hale getirenlerin, iki belediye görevlisi olduğunu fark eden ve o görüntüleri gazetecilere ulaştıran sokak sakinleri, kasıtlı olarak yapıldığı gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.

Civarda yaşayan vatandaşlar, çöp bidonlarının kullanılmaz hale getirilmesinin ardından geçici çözümü kartondan yaptıkları çöp kovasında buldu.

temizlikci-cop-kovasini-kirarken-goruntulendi-4.jpg

"GÖRÜNTÜLER YANLIŞ ANLAŞILDI"

Konuyla ilgili Çerkezköy Belediyesi'nden şu açıklama paylaşıldı:

"Vatandaşlarımız tarafından gelen koku şikayeti ve temizlik talepleri değerlendirilerek, alınan karar neticesinde görevli personele; atık kutularının zemine yatırılmak suretiyle içlerinin temizlenmesi talimatı verilmiştir.

Ancak; 7 Ekim 2023 ve 10 Ekim 2023 tarihlerinde, akşam vardiyasında çalışan personelin söz konusu atık kutularını zemine yatırıp içini temizlemeye çalıştığı esnada betondan imal edildiği için ağır olan atık kutuları kullanılamaz duruma geldiği görülmüştür.

temizlikci-cop-kovasini-kirarken-goruntulendi-1.jpg

Bunun üzerine; özellikle 7 Ekim 2023 tarihinde personelin atık kutusunu önce yere devirdiği, kırılmadığını görünce ikinci defa kaldırıp yere vurarak kullanılamaz hale gelmesine sebep olduğu şeklinde anlaşılan kamera kaydı üzerinde inceleme yapılmıştır.

Yapılan tahkikat neticesinde; personel kutuyu yere yatırdığı sırada kutunun boydan boya çatladığını gördüğü ve akabinde tamamen kırılıp kırılmadığını kontrol etmek için kaldırmayı denediği esnada ise beton parçasının elini kesmesi neticesinde refleksle kutuyu tekrar bıraktığı ve kutunun tamamen kullanılamaz hale geldiği anlaşılmıştır."

temizlikci-cop-kovasini-kirarken-goruntulendi-2.jpg