K. Erciyesspor'un başkanı İngiliz kulübü Crawley Town'u satın aldı

K. Erciyesspor'un başkanı İngiliz kulübü Crawley Town'u satın aldı

İş adamı ve Kayseri Erciyesspor Kulüp Başkanı Ziya Eren, altyapıyı güçlendirmek amacıyla İngiliz Crawley Town takımını satın aldı.

PTT 1. lig ekiplerinden Kayseri Erciyesspor'un Başkanı Ziya Eren, İngiltere 4. Lig takımı Crawley Town'ı resmen satın aldı. Ada temsilcisi, resmi internet sitesinden yaptığı açıklama ile bu gelişmeyi kamuoyuna duyurdu. 'Kırmızı Şeytanlar' lakaplı kulübün bildirisinde, Türkiye'den bir yatırımcıdan teklif alındığını, devralma işlemlerinin 24 saat içinde gerçekleşeceği dile getirildi.

"Kardeşlerimiz hoş geldiniz"

Uzun araştırmalar sonucunda Crawley Town'da karar kılan Kayseri Erciyesspor'un amacının genç futbolcuları yetiştirmek ve Türkiye'deki gurbetçileri İngiltere'de vitrine çıkarmak olduğu ifade edildi. İngiliz ekibinin resmi Twitter hesabı, kulübün satın alınması sonrası Türk takipçilerin akınına uğradı. Crawley Town'un resmi hesabından, "Bizim yeni Türk Twitter kardeşlerimize hoş geldiniz" ifadeleriyle teşekkür edildi.

16-02/16/2016-02-16_165718.jpg

Geçen sezon düştü

2012'de İngiltere 1. Lig'e yükselen Crawley Town, geçen sezon 24 takımlı ligde 22. olarak 2. Lig'e düştü. 24 takımlı 2. Lig'de şu an 15. sırada yer alan mutevazi kulüp, 31 maç sonunda 37 puan topladı.

16-02/16/16krsp25_ingiliztakim.jpg

Crawley Town futbol takımı maçalarını, 6 bin 134 kişi kapasiteli Broadfield Stadyumu'nda oynuyor / Foto: Sosyal medya

"İngiltere bir ütopyaydı"

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Kayseri Erciyesspor Başkanı Ziya Eren, "Uzun süredir yurtdışında takım arayışımız sürüyordu. Araştırmalar sürerken tabii ki hedefimiz ilk önce İngiltere değildi. Çünkü İngiltere bizim için biraz daha ütopyaydı ama Allah kısmet etti. Öyle bir opsiyon olunca futbolun çıktığı nokta ve beşiği olan İngiltere'yi tercih etmemiz tabii ki en doğalıydı" dedi.

Haftaya imzalar atılıyor

Yaklaşık olarak 4 aydır görüşmelerin sürdüğünü dile getiren Başkan Eren, "Kısmet olursa önümüzdeki hafta da imzaları atacağız. İngiltere futbolun en fazla takip edildiği, futbolun en fazla ilgi odağı olduğu, taraftarın olduğu ve gelirlerinin çok yüksek olduğu bir ülke. Onun için İngiltere'yi tercih ettik. Özellikle kulübün resmi internet sitesinde açıklama yapılıp 'Türk kardeşlerimiz hoş geldiniz' denildikten sonra taraftarlardan çok olumlu bir tepki gördük. Bunun da şu sebebi var. İngilizler en alt bir takım da olsa takımlarına gönülden bağlılar. Gerçekten destek veriyorlar. Şu anki mevcut takım yöneticilerinin biraz yaşlanmış olması, takıma az ilgi göstermesi, taraftarın daha fazla ilgi ve başarı beklemesi, bize bakışları şu an itibariyle oldukça ılımlı ve güzel" diye konuştu.

"8-10 yıl içinde şampiyonluk hedefliyoruz"

Crawley Town takımı ile ilgili hedefinin orta vadeli olduğunu söyleyen Başkan Eren, "8-10 yıl içerisinde hedefimiz şampiyonluk. Becerebilirsek gerçekten şampiyonluk. Orada Türkiye'ye göre gelirler çok yüksek. Orada o başarıyı elde ede bilirsek. Biz bu işe biraz da ticari olarak bakıyoruz. Kulübün vebali, sevabı, günahı ve her türlü sorununu üslendik" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN