Kuyruk yağını böyle kullanan ağrılardan kurtulur! Canan Karatay ve İbn-i Sina önerdi: Diz ağrılarına şifa oluyor

Kuyruk yağını böyle kullanan ağrılardan kurtulur! Canan Karatay ve İbn-i Sina önerdi: Diz ağrılarına şifa oluyor

Yüzyıllardır tıpta kullanılan kuyrukyağını böyle deneyin! Diz ağrısının en hızlı şifası onda! Kuyruk yağını böyle kullanan ağrılardan kurtulur! Yıllar önce İbn-i Sina önermişti, şimdi de Prof. Dr. Canan Karatay önerdi...

Yüzyıllar boyunca farklı tıp otoriteleri tarafından önerilen kuyruk yağı, son dönemde tekrar gündeme geldi. İbn-i Sina ve Canan Karatay gibi önemli isimler, kuyruk yağının sağlık üzerindeki olumlu etkilerini vurguladı.

KUYRUK YAĞI NEDİR?

Kuyruk yağı, genellikle hayvanların omurgasının sonunda biriken yağlı kısımdır. Oda sıcaklığında katı bir haldedir ve mutfakta yemeklere lezzet vermek için kullanılır. Ancak asıl dikkat çeken özelliği sağlık açısından sağladığı faydalardır. İçerisinde omega yağ asitleri, potasyum, kalsiyum ve demir gibi besleyici bileşenler barındırır.

KUYRUK YAĞI FAYDALARI

İbn-i Sina'nın eserlerinde de kuyruk yağının diz ağrılarına şifa olduğu belirtildiği fark edildi. Zengin D vitamini içeriğiyle bilinen kuyruk yağı, diz ağrılarının hafifletilmesine yardımcı oluyor. Benzer şekilde, Canan Karatay da kuyruk yağını "ömür uzatan" ve sağlık için önemli bir besin olarak nitelendiriyor. Karatay, kuyruk yağının doğal ve sağlıklı bir yağ kaynağı olduğunu vurgulayarak, dikkatli kullanıldığında büyük faydalar sağladığını belirtti.

KURUK YAĞI NASIL KULLANILIR?

Kuyruk yağı kremi tarifi: Kuyruk yağı dize nasıl sürülür? Kuyruk yağının hiç duymadığınız 6 faydası

Kuyruk yağının kullanımı konusunda farklı öneriler bulunuyor. Bazı kişiler kuyruk yağını vücuda krem haline getirip sürerek kullanırken, diğerleri ise doğrudan kullanmayı tercih ediyor. Özellikle diz ağrılarına yönelik olarak akşamdan dizlere sürülüp koyun yünüyle sarılarak kullanılması tavsiye ediliyor.

Kuyruk yağının yanı sıra koyun yününün de vücuda birçok faydası olduğu biliniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN