Ticaret Bakanlığı'ndan 5 milyon liraya Michael Jordan imzalı ayakkabı

Ticaret Bakanlığı'ndan 5 milyon liraya Michael Jordan imzalı ayakkabı

Ticaret Bakanlığı, gümrük işlemleri tamamlanmayarak gümrükte terk edilen ve Amerikalı eski basketbol yıldızı Michael Jordan’ın imzasını taşıyan 3 çift spor ayakkabıyı 5 milyon lira başlangıç fiyatıyla satışa sundu. Ancak ayakkabılar beklenilen ilgiyi görmedi.

Türkiye'deki koleksiyonerlerin dikkatini çekecek bir ihale, beklenen ilgiyi göremedi. Ticaret Bakanlığı, Mersin Tasfiye İşletme Müdürlüğü’nün envanterinde bulunan ve basketbol efsanesi Michael Jordan’ın imzasını taşıyan üç çift spor ayakkabıyı ihaleye çıkardı. Ancak, 15 Nisan’da başlayan ihale süreci boyunca herhangi bir teklif alınamadı. Ayakkabıların başlangıç ihale bedeli 5 milyon lira olarak belirlenmişti.

Ticaret Bakanlığı’ndan satılık Michael Jordan imzalı ayakkabı - 2

TEKLİF VERİLMEDİ

İlk ihalede teklif alınamayan ayakkabılar, aynı gün içerisinde yeniden ihaleye sunuldu. İkinci ihale için 100 bin lira teminat bedeli belirlendi, ancak bu ihalede de henüz bir teklif verilmedi. Ticaret Bakanlığı, gümrük mevzuatına uygun işlem yapılmadığı için ambarda bekletilen bu spor ayakkabıların, yasal sürenin dolması üzerine tasfiye sürecine tabi tutularak satışa çıkarıldığını bildirdi.

Ticaret Bakanlığı’ndan satılık Michael Jordan imzalı ayakkabı - 3

MİCHAEL JORDAN AYAKKABILARI VE KOLEKSİYON PİYASASI

Michael Jordan’ın imzalı spor ayakkabıları, dünya çapında yüksek fiyatlarla alıcı bulan nadir koleksiyon ürünleri arasında yer alıyor. Geçtiğimiz yıl, Jordan'ın 1998 NBA finalinde giydiği ve oyun kazandıran basketbol ayakkabısı, New York'taki Sotheby’s Müzayede Evi'nde 2,2 milyon dolara satılarak bu zamana kadar satılan en pahalı spor ayakkabı unvanını kazandı. Ayrıca, Jordan'ın kariyerinin başlarında giydiği bir başka ayakkabı ise 2021 yılında yapılan bir açık artırmada 1,47 milyon dolara alıcı bulmuştu.

Ticaret Bakanlığı’ndan satılık Michael Jordan imzalı ayakkabı - 4

İHALE KOŞULLARI VE ALICI SORUMLULUKLARI

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan ihale duyurusunda, alıcıların spor ayakkabıları "mevcut haliyle" kabul etmeleri gerektiği belirtildi. Ayrıca, ihale sonrası eşyanın piyasaya arzı, kullanımı veya tescili için gereken tüm izinlerin ve yükümlülüklerin alıcı tarafından yerine getirilmesi gerekeceği vurgulandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN