Sit alanında korkutan görüntü! İki gündür balıklar patır patır ölüyor: Sebebi ise...

Sit alanında korkutan görüntü! İki gündür balıklar patır patır ölüyor: Sebebi ise...

Ülkemizin güzel illerinden Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde birinci derece doğal sit alanında korkutan görüntüler! Bir anda balıklar ölmeye başladı, iki gündür devam ediyor. Sebebi ise...

Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde bulunan ve 1. derece doğal sit alanı olan Kadıncık Deresi'nde yaşanan kirlilik ve ardından gelen balık ölümleri, çevre sakinlerini endişelendiriyor. İmko ve Orjan Siteleri arasından denize dökülen deredeki kirlilik, çevre sakinlerinin tepkisine neden olurken, yetkililerden acil önlem alınması talep ediliyor.

İKİ GÜNDÜR BALIK ÖLÜMLERİ YAŞANIYOR

Balıkesir’de doğal sit alanı olan derede balık ölümleri başladı

Balıkesir'in Burhaniye ilçesine bağlı Ali Çetinkaya Mahallesi'nde bulunan Kadıncık Deresi'nde yaşanan kirlilik had safhaya ulaştı. İmko ve Orjan Siteleri arasından denize dökülen deredeki kirlilik, çevre sakinlerini harekete geçirdi. İmko Tatil Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Uysal, kirliliğin iki aydır Çoruk Mahallesi'nden gelen kanalizasyon şebekesinden kaynaklandığını ve son iki gündür de balık ölümlerinin yaşandığını belirtti.

Uysal, yetkililere çağrıda bulunarak, "İki ay önce Çoruk Mahallesi kanalizasyonu Kadıncık Deresi’ne akmaya başladı. Sitemiz kokudan çok rahatsız. Çoruk köyünün kanalizasyonundan şu an sitemiz çok şiddetli rahatsız. O kanalizasyona bir şey karıştığına inanıyoruz. Kadıncık Deresi’nde iki günden bu yana balık ölümleri başladı. Derenin kirliliği had safhada. Onun için yetkililerin acil çözüm bulmasını önemle arz ediyoruz"

Kirliliğin etkisiyle çevrede kötü kokuların yayıldığını ve balık ölümlerinin yaşandığını belirten site sakinlerinden Ali İvgen, "Çevremizdeki kirlilik gerçekten çok büyük. Tüm balıklar ölüyor. İnsanlar da kokudan çok rahatsız oluyor. Ölen balıklar kokuyor. Burayı da kokutacaklar. Bu dalyan denizle bağlantılı. Burada kaç tane site var. Bin 800 konutluk Orjan Sitesi, 1000 konutluk İmko Sitesi, 200-250 konutluk Haberkent Sitesi’nin denize girdiği yere karışıyor bu atıklar" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN