Mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor! Antidepresana gerek yok, bunları tüketenler mutluluktan uçuyor

Mutluluk hormonlarını tavan yaptırıyor! Antidepresana gerek yok, bunları tüketenler mutluluktan uçuyor

Mutluluk hormonlarını tavan yaptıran besin! Antidepresana gerek duymadan bunları tüketin! Etkisini görünce inanamayacaksınız...

Uzman Diyetisyen Mısra Beste Köleoğlu, baharın gelmesiyle birlikte dengeli beslenmenin mutluluk hormonlarını artırabileceğine dikkat çekti. Triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin besinlerle beslenerek ruh halinin olumlu etkilenebileceğini vurguladı. Bahar depresyonunun etkilerini azaltmak ve mutluluk hormonlarının düzeylerini yükseltmek için dikkate alınması gereken önemli ipuçlarını paylaştı.

KIŞ AYLARINDA SEROTONİN HORMONU AZALIYOR

Kış depresyonunun 3 önemli belirtisi - Sağlık Haberleri

Kış aylarında serotonin hormonunun azalabileceğini belirten Köleoğlu, baharın gelmesiyle birlikte aktivite düzeylerinde ve sosyal etkinliklerde artış yaşandığını ifade etti. Ancak bu döneme uyum sağlamakta zorlanan bireylerde stres ve kaygı gibi duygu durumlarının ortaya çıkabileceğine işaret etti.

Köleoğlu'nun verdiği bilgilere göre, vücutta mutluluk ve coşku uyandıran 4 adet hormon bulunuyor: serotonin, endorfin, oksitosin ve dopamin. Bu hormonların salınımını artırmak için dengeli bir beslenme düzeni, meditasyon ve düzenli fiziksel egzersizin önemli olduğunu belirtti.,

MUTLULUK HORMONU SALGILAYAN BESİNLER

Mutluluk hormonu salgılatan 10 besin

Bahar depresyonunun etkilerini azaltmak ve mutluluk hormonlarını artırmak için tüketebileceğiniz besinler arasında triptofan, Omega-3 yağ asitleri, magnezyum, B3 vitamini, folik asit ve antioksidanlar açısından zengin olanları öneriyor. Bunlar arasında muz, süt ve süt ürünleri, balık, ceviz, ıspanak, badem gibi besinler bulunuyor.

Ayrıca Köleoğlu, bahar aylarında tüketilebilecek sebze ve meyvelerin de önemine değindi. İlkbahar sebzeleri arasında brokoli, havuç, ıspanak, kuşkonmaz, enginar gibi besinlerin bulunduğunu belirtiyor. İlkbahar meyveleri arasında ise muz, kiraz, çilek, üzüm, elma gibi seçeneklerin yer aldığını söyledi.

Beslenme alışkanlıklarının ruh halini olumlu etkileyebileceğini vurgulayan Köleoğlu, sağlıklı yaşam alışkanlıklarına önem vermenin baharın güzelliklerinden tam anlamıyla faydalanmak için önemli olduğunu belirtti. Dengesiz ve sağlıksız bir beslenme düzeninin mutluluk hormonlarının dengesini bozabileceğine işaret ediyor ve sağlıklı beslenme alışkanlıkları edinmenin hem fiziksel hem de duygusal sağlık için önemli olduğunu vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN