Memur maaşlarına yüzde 110 zam! Bakan Işıkhan'dan 'Uzlaşmaya yakınız' mesajı

Memur maaşlarına yüzde 110 zam! Bakan Işıkhan'dan 'Uzlaşmaya yakınız' mesajı

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme görüşmelerine ilişkin, "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız" dedi. İşte, memur maaşı zammı son dakika haberi...

MEMUR-SEN Başkanı Ali Yalçın, memur ve memur emeklisine yapılacak olan toplu sözleşme zammına dair ilk teklifini açıkladı.

Sendika, teklifinde, "2 yıllık süreçte toplamda yüzde 110 artış teklif ediyoruz" diyerek, "Teklifimizle birlikte; vaat yerine getirildikten sonra en düşük kamu görevlisi maaşı 2024 Ocak ayında 29 bin 700 TL olacaktır" ifadelerini kullandı.

"İNŞALLAH GÖRÜŞMELERİ UZLAŞMAYLA SONLANDIRACAĞIZ"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, 1 Ağustos 2023 tarihinde başlayacak memur ve memur emeklilerinin 2024-2025 yılı mali ve sosyal haklarını belirleyecek toplu sözleşme görüşmelerine katılma durumunun sorulması üzerine, "Tabii tabii. Zaten bakanlık olarak bizim sorumluluğumuzda yapacağız" dedi. Bakan Işıkhan, "Taraflar ile bir araya geleceğiz. İnşallah görüşmeleri uzlaşmayla sonlandıracağız" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN