Koronavirüs döneminin sembol isimlerindendi: Sessiz sedasız mesleği bıraktı! En çok uyarı yapanlardan biriydi

Koronavirüs döneminin sembol isimlerindendi: Sessiz sedasız mesleği bıraktı! En çok uyarı yapanlardan biriydi

Sağlık Bakanlığı bünyesinde 50 yıldır doktorluk ve çeşitli kademelerde yöneticilik yapan ünlü isim, 67 yaşında emekli olduğunu açıkladı. İşte detaylar...

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı, Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, emekli olduğunu duyurdu.

Sosyal medyada yaptığı paylaşımda, "50 yıllık serüvenin sonu" ifadelerini kullanan Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, "Tam 50 yıl önce öğrenci olarak kapısından girdiğim Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi’ndeki görevimi genç arkadaşlarıma gönül rahatlığıyla bırakıyorum" dedi.

Yurt'ta yer alan habere göre, Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, paylaşımının devamında şunları kaydetti:

"Onlar bu bayrağı çok daha ileriye taşıyacaklar. Beyninizi yükleyen bilgi ve deneyim uykularınızı kaçırıyorsa, farklı bir noktadan başlayıp devam etmek kaçınılmaz oluyor. Zamanı uygun olan dostları beklerim."

doktor-mehmet-ceyhan-meslegi-birakti-mi-emekli-oldu-mu.jpg

MEHMET CEYHAN KİMDİR?

2 Nisan 1957 tarihinde Elazığ'ın merkez ilçesine bağlı Hıdırbaba köyünde dünyaya geldi.

Köy Enstitüsü mezunu öğretmen bir babanın üç çocuğundan biriydi. Lise öğrenimini Ankara Gazi Lisesi'nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 1981 yılında mezun oldu ve 1985 yılında Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisasını tamamladı. 1985-1987 yılları arasında askerliğini Adana Askeri Hastanesi'nde, 1987-1989 yılları arasında zorunlu hizmetini Ankara Etimesgut Devlet Hastanesi'nde tamamladı. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları alanında 1988 yılında doçent, 1995 yılında profesör oldu. 1998 yılında ABD'de Cincinnati Çocuk Hastanesi'nde çalıştı.

2009 yılında ortaya çıkan domuz gribi salgınında pandemi bilim kurulu üyeliği yaptı ve insanların hastalığa karşı aşı başta olmak üzere uygulanan önlemleri almak durumunda olduğunu, alınan tedbirlerin ve aşının insanların sigortası olduğunu söyledi.

2020-2022 yılları arasında Türkiye'de koronavirüs (kovid-19) salgınının yaşandığı döneminde yaptığı açıklamalarla kamuoyunun gündemine geldi.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı başkanıdır. Enfeksiyon Hastalıkları Derneği ve Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Derneği başkanlıklarını yürüttü.

mehmet-ceyhan-kimdir.jpg
Prof. Dr. Mehmet Ceyhan

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN