Konserlerin iptali için basın açıklaması

Konserlerin iptali için basın açıklaması

Kırım Tatarlarının ve Çerkeslerin sürgün yıldönümündeki Kızıl Ordu Korosu’nun konserleri tepkiler sonrası iptal edildi. Etkinliklerin tamamının iptal edilmemesi nedeniyle Çoğulcu Demokrasi Partisi basın açıklaması düzenleyecek.

Kızıl Ordu Korosu’nun, Kırım ve Kafkas halklarının matem günleri olan 18 Mayıs ve 21 Mayıs tarihlerinde yapmayı planladığı konserler, gelen tepkilerin ardından iptal edildi.

KARAR, tepkilere neden olan olayı birçok defa haberlerinde yer vererek konuyu gündeme taşıdı.

KONSERLERİN TAMAMININ İPTAL EDİLMESİ İÇİN AÇIKLAMA

Çoğulcu Demokrasi Partisi, konserlerin diğer tarihlerde de iptal edilmesi için 27 Nisan Cumartesi saat 14:00’te basın açıklaması düzenleyeceğini duyurdu.

Basın açıklamasının düzenleneceği bildirilen duyuru şöyle:

"Rus Kızıl Ordu Korosunun ülkemizde vereceği konserlerin 18-22 Mayıs bölümleri iptal edilmiştir. Ancak bu organizasyonun tamamen iptal edilmemiş olması, programlanırken Çerkes ve Kırım Tatarı yurttaşlarımızın hassasiyetlerinin dikkate alınmamış olması, konserlerin iptal edilen kısmıyla ilgili yapılan açıklamanın gerçeği yansıtmaması ve yetersizliği nedeniyle 27 Nisan Cumartesi günü, Odakule’de, saat 14:00’de yapacağımızı duyurduğumuz basın açıklamamız iptal edilmemiş olup, aynı yer ve saate yapılacaktır.

Çoğulcu Demokrasi Partisi"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN