Kırmızı etten yüz çeviren bunu alıyor! 400 TL yerine 70 TL ödüyor! Talep her geçen gün artıyor

Kırmızı etten yüz çeviren bunu alıyor! 400 TL yerine 70 TL ödüyor! Talep her geçen gün artıyor

Yükselen kırmızı et fiyatlarına yetişemeyen vatandaş tercihini değiştirdi. Kırmızı ete 400 TL ödemek yerine 70 TL ödeyip protein alıyor. Bayram öncesi herkes rağbet etti. Hem daha ekonomik hem de lezzetli.

Yükselen kırmızı et fiyatlarının ardından vatandaş tercihini beyaz etten yana kullanmaya başladı. Muş'un Varto ilçesinde kırmızı et fiyatlarına yetişemeyen vatandaşlar bayram öncesinde beyaz ete ve balığa yöneldi. 400 TL'ye kadar yükselen kırmızı et fiyatları cep yakarken vatandaş geçtiğimiz hafta kilosu 50 TL'den satılan sazan balığını tercih ediyor.

SATIŞLAR PATLADI

Murat Nehri’nde yakaladığı balıkları Muş Caddesi üzerinde satan Murat Tarhan, fiyatların normal olduğunu dile getirerek 70 liranın üstünde bir rakama sazan balığı sattıklarını aktardı. Geçtiğimiz haftalarda 50 TL olan sazan balığının bu hafta 70 TL'ye yükseldiğini dile getiren Tarhan, son günlerde vatandaşın tercihinin balıktan yana olduğunu belirtti.

mus-varto-balik.jpg

Satışların iyice arttığını dile getiren Tarhan, “Murat Nehri'nden ve Varto Çayı'ndan avladığımız balıkları satarak para kazanıyoruz. Tezgâhımızda balık hiç kalmıyor. Satışa sunduğumuz balıklar kısa süre içerisinde tükeniyor. Günlük taze olarak tükeniyor" sözlerini dile getirdi. Sağlıklı olması nedeniyle beyaz eti tercih ettiğini dile getiren Bilal Çelik ise çocuklara daha çok balık ve tavuk eti yedirdiğini aktardı.

mus-balik.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN