Engelli vatandaşın hayalleri protokolle buhar oldu! Hem parası hem aracı gitti

Engelli vatandaşın hayalleri protokolle buhar oldu! Hem parası hem aracı gitti

Antalya'da yaşayan yüzde 71 engelli Hayrettin Serin, internetten bulduğu kamyonu satın almak için Gaziantep'e gitti. 130 bin TL peşinat ve 20 bin TL'lik ödeme yapmasına rağmen , engelli adamın aracı protokol gereği geri alındı. Hayallerini kurduğu araca da parası da elinden uçan Serin, yasal yollara başvurdu.

Hayrettin Serin, çeşitli hastalıkları nedeniyle yüzde 71 engelli. Serin, 17 Mart'ta internette bulduğu kamyonu 580 bin TL'ye satın almak için Gaziantep'e gitti. 130 bin TL peşinat veren Serin, borçları olduğu için noterden aracı kendi üzerine geçiremedi. Taraflar arasında protokol imzalanarak araç Serin'e teslim edildi.

ARACI BAĞLANDI

Protokole göre Serin'in 19 Mart'ta 20 bin TL daha ödemesi ve 17 Nisan'da ise kalan 530 bin TL'yi ödemesi gerekiyordu. Araçla Antalya'ya dönen Serin'in aracı için 28 Mart'ta yakalama kararı çıktı ve 7 Nisan'da da araç bağlandı. Serin, 20 bin TL 'yi elde verdiğini ve karşı tarafın 19 Mart'ta ödemesi gereken parayı almadığı için protokol süresi dolmadan hem parasını hem de aracından olduğunu savunuyor.

ENGELLİ MAAŞIYLA BİRİKTİRDİĞİ PARAYI KAYBETTİ

Aracın parasını engelli maaşıyla biriktirdiğini anlatan Serin, "Vadem gelmedi daha zamanım vardı. Bu esnada benim haberim yokken aracımı alıp gittiler. Ben mağdurum. Ne yapacağımı bilmiyorum. Engelli parasıyla yemedim içmedim biriktirdim. Bunu da oraya kaptırdık, içim yanıyor.” diyerek yaşadığı üzüntüyü dile getirdi.

Serin, yaşadığı mağduriyeti yasal yollardan çözmeye çalışıyor. Bu olay, engelli vatandaşların dolandırıcılık ve hırsızlıklara karşı ne kadar savunmasız olduğunu tekrar hatırlattı.

ppppp.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN