Dolar sahipleri için kritik dönem: Tedbirinizi alın!

Dolar sahipleri için kritik dönem: Tedbirinizi alın!

Son zamanlarda yatırımcıların dikkatini çeken dolar, İran ve İsrail arasındaki gerginlik sonrası önce düşüş yaşasa da, kısa sürede toparlanmayı başardı. Doların Türk Lirası karşısında tarihi zirvelere ulaşması, geleceğe dair çeşitli tahminlerin ortaya atılmasına neden oluyor. Ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların kritik bir eşikte olduğunu vurgulayarak önemli değerlendirmelerde bulundu. Dolar biriktirenlerin etekleri tutuşacak…

Dolar, bir yıl içinde 19 TL’den 32,5 TL’ye yükselerek yatırımcıları tedirgin ediyor. Doların son dönemdeki artışı, ekonomi uzmanlarının da ilgisini çekiyor.

2023 yılında 19 TL seviyelerinde olan dolar, bir yıl içinde 32,5 TL’ye kadar çıktı, bu durum piyasalarda endişe yaratıyor.

img-5463.jpeg

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, doların bulunduğu kritik durumu dile getirerek, “32,70 ile 33,70 arasında kritik bir bölge bulunuyor. Eğer bu seviyeyi hızla geçersek, kur sorunları başımıza bela olabilir. Yıl sonu için 42 ve 43 TL tahminlerimiz var. Ancak, bir aksilik olursa, bu tahminlerin gerçekleşme ihtimali azalır ve dolar daha yüksek seviyelere ulaşabilir” şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN