Hatice Kolçak'tan yatırımcılara zengin ettirecek tüyo! Ne dolar ne altın... Bunu satın alan köşeyi dönecek, geç kalan yandı

Hatice Kolçak'tan yatırımcılara zengin ettirecek tüyo! Ne dolar ne altın... Bunu satın alan köşeyi dönecek, geç kalan yandı

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak'tan yeni bir dikkat çeken açıklama geldi. Elinde Türk lirası olanları uyaran uzman isim, ilerde değerlenecek en karlı yatırım aracını açıkladı. Hatice Kolçak'tan yatırımcılara zengin ettirecek tüyo! 'Ne dolar ne altın...' diyerek açıkladı. Bunu satın alan köşeyi dönecek, geç kalan yandı.

Merkez Bankası'nın faiz kararını yüzde 50 sabit tutmasının ardından dolar ve altın fiyatlarında hareketlilik başladı. Özellikle altın fiyatlarında dalgalanmalar devam ederken vatandaşlar 'Dolar mı alınmalı altın mı? En çok kazandıran yatırım aracı hangisi? Türk lirasıyla hangi yatırım aracı alınmalı?' sorularını araştırmaya başladı. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak'tan zengin ettirecek tüyo geldi. Elinde Türk lirası olanlar dikkat! Kolçak 'Ne dolar ne altın...' diyerek duyurdu. Bunu satın alan köşeyi dönecek. İşte Hatice Kolçak'ın dikkat çeken açıklamaları...

ALTIN ALACAKLAR DİKKAT!

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz kararı sonrası hem dolar hem de altın fiyatlarında dalgalanmalar yaşandı. Yatırımcılar "Altın mı, dolar mı?" sorusunu tartışırken, Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Hatice Kolçak'tan hayat kurtaran açıklamalar geldi. Hatice Kolçak, ons altındaki yükselişin büyüme oranlarını artırdığını, ancak aynı oranda düşüşlerin de olabileceğini ifade etti. Altın fiyatlarında düşüş yaşanabileceğini belirterek, yatırımcıları bu konuda uyardı.

yeni-proje-2024-05-07t101600-171.jpg

HATİCE KOLÇAK'TAN ZENGİN ETTİREN TÜYO: NE DOLAR NE ALTIN...

Altın yerine yatırımcıların gümüşe yönelmesi gerektiğini vurgulayan Hatice Kolçak, "Gümüş, altından daha hızlı yükselebilir çünkü altın son dönemde çok hızlı hareket etti. Gümüş biraz geri kaldı ve altını yakalaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

yeni-proje-2024-05-07t101620-613.jpg

FED FAİZ KARARI NE OLDU?

ABD Merkez Bankası (Fed), politika faizini beklentiler dahilinde değiştirmeyerek 23 yılın en yüksek seviyesi olan yüzde 5,25-5,50 aralığında sabit tuttu. Son kararıyla Fed, politika faizini art arda 6 toplantıda değiştirmeyerek mevcut aralıkta sabit bıraktı.

FAİZ BEKLENTİSİ NE YÖNDEYDİ?

Analistler, Fed'in hafta içi gerçekleştireceği toplantıda faizleri sabit bırakacağına kesin gözüyle bakıldığını anımsatarak, karar sonrası Fed Başkanı Powell'ın yapacağı açıklamalarda bankanın gelecek dönemde atacağı adımlara ilişkin ipuçları aranacağını dile getirdi.

Para piyasalarındaki fiyatlamalarda ise Fed'in haziranda faiz indirimine başlama ihtimali yüzde 12, temmuzda yüzde 30 ve eylülde yüzde 58'e geriledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN