Beştepe kaynakları 'programda değişiklik oldu' dedi! Biden ile görüşme iptal

Beştepe kaynakları 'programda değişiklik oldu' dedi! Biden ile görüşme iptal

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD Başkanı Joe Biden ile yapılması planlanan Washington ziyareti ertelendi. Beştepe kaynakları, Erdoğan'ın Washington ziyaretinin ertelenmesini "program değişikliği" olarak açıkladı. Konuya ilişkin Beyaz Saray'dan da bir açıklama geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Mayıs ayında gerçekleştirmesi beklenen Amerika Birleşik Devletleri ziyareti ve ABD Başkanı Joe Biden ile olan görüşmesi, son dakika gelişmesiyle ileri bir tarihe ertelendi. İki liderin en son görüşmesi geçen yıl NATO zirvesinde gerçekleşmişti.

Erdoğan'ın Washington ziyaretinin ertelenmesi, Cumhurbaşkanlığı yetkilileri tarafından "programındaki değişiklikler" olarak açıklandı. İki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin devam ettiği bu süreçte, yeni görüşme tarihinin yakın zamanda belirlenmesi bekleniyor.

EN SON LİTVANYA'DA GÖRÜŞMÜŞLERDİ

Erdoğan ve Biden en son geçen yıl Litvanya'da düzenlenen NATO zirvesinde bir araya gelmişti. Her iki lider, uluslararası zirvelerde çeşitli kez bir araya gelerek çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunmuşlardı. İki ülke arasındaki bu üst düzey temaslar, stratejik ortaklıkların devamı için kritik öneme sahip.

BEYAZ SARAY: DUYURACAĞIMIZ HERHANGİ BİR ZİYARET YOK

Beyaz Saray'dan görüşmenin ertelenmesine dair açıklama geldi. Yapılan açıklamada, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı karşılıklı olarak uygun bir zamanda Beyaz Saray'da ağırlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz. Ancak programlarımızı uyumlu hale getiremedik ve şu anda duyuracağımız herhangi bir ziyaret yok." denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN